Pojdi na glavno vsebino
080 87 66
Brezplačna pomoč
Brezplačna dostava
Za naročila nad 10 €
Kako do 33% ugodnosti zaupanja

Prva in edina slovenska naravna učinkovina

Kralj med polifenoli

Izjemno močna zmes polifenolov  Abigenol® je prva in edina popolnoma slovenska naravna učinkovina.

Vsebuje eno največjih koncentracij polifenolov na svetu in je rezultat večletnih raziskav ter dobrega medsebojnega sodelovanja slovenske znanosti in podjetja Ars Pharmae®.

Pridobivamo jo iz skorje bele jelke iz neokrnjenih kočevskih gozdov (Abies alba mill.).

Abigenol


 

Lubje bele jelke

Izjemna moč - dvakrat močnejši kot polifenoli iz francoskega bora

Abigenol® je eden najbogatejših virov polifenolov, ki delujejo krepilno na celo telo.

Da bi lahko ovrednotili njegovo  moč, smo ga primerjali z polifenoli iz francoskega bora. Slednji je poznan po celem svetu in do sedaj veljal za enega najmočnejših in najbogatejših virov polifenolov na svetu. Pridobivajo ga iz lubja francoskega bora.

Raziskave o moči izvlečka lubja slovenske bele jelke so osupnile tudi največje optimiste. Moč Abigenola® je kar dvakrat večja od moči francoskega bora!

Kaj so polifenoli? Zakaj so tako pomembni?

Moči jelkinega lubja že od nekdaj poznajo živali, poznala pa so jih tudi starodavna ljudstva. Bela jelka se, kot vsa drevesa, ne more premikati in zaščititi pred vplivi okolja. Skorja se pogosto poškoduje in je podobna odprti rani. Odprta rana pa je občutljiva in dovzetna za infekcije.

Zato bela jelka razvije svojevrstno zaščito v obliki zaščitnih snovi, kamor sodijo polifenoli, smole in eterična olja. Polifenoli zaradi svojih izrednih lastnosti ščitijo drevo pred napadom mikroorganizmov in insektov, hkrati pa  varujejo tkiva pred številnimi težavami, ki jih povzročajo različne grožnje iz okolja.

 


Izdelki z Abigenolom®

Enduranza

Kardio3Aktiv

 

Prehranski dopolnili z Abigenolom®:

  • Enduranza® Najmočnejša zaščita telesa pred izčrpanostjo in izgorelostjo
  • Kardio3Aktiv® Kombinacija 3 ključnih sestavin za zdravje vašega srca in ožilja

 

BetaCold z vitamini in minerali

BetaCold

 

  • BetaCold® Filmsko obložene tablete za daljše jemanje.
  • BetaCold Plus® vrečke s praškom za hitro ukrepanje

Zakaj ravno kočevska bela jelka?

Vemo, da različna drevesa razvijejo različne polifenole z različnimi lastnostmi in učinki. Listavci (hrast, kostanj) razvijejo velike molekule polifenolov, ki niso primerne za uživanje, bolj za mazila. Iglavci vsebujejo zelo veliko polifenolov z manjšo molekulsko maso, ki imajo številne pozitivne učinke za naše telo. Bela jelka iz kočevskih gozdov pa vsebuje večjo količino in moč  polifenolov kot drugi iglavci. Zato smo izbrali ravno belo jelko.

Edinstvena sestava za večjo moč

S posebno metodo smo iz lubja bele jelke uspeli ekstrahirati samo polifenole z majhno molekulsko maso. To je zelo pomembno, saj polifenoli z majhno molekulsko maso enostavno prehajajo v naše telo in se učinkovito absorbirajo v prebavnem traku. Tako pridejo v celice, kjer je njihovo mesto delovanja v telesu. Večji polifenoli tega ne zmorejo. Poseben postopek pridobivanja Abigenola® smo tudi patentirali.

Do sedaj so znanstveniki v Abigenolu® identificirali kar 13 spojin, ki se uvrščajo med fenolne kisline, flavonoide in lignane. Vse tri skupine delujejo močno pozitivno na človeško telo.

Kaj pa ekologija?

Pomemben nam je tudi vidik ekologije. Izhajali smo iz ekološko najmanj okrnjene narave. V Sloveniji imamo med redkimi v Evropi deviški gozd oziroma pragozd. Zato smo se osredotočili prav na to območje. Poleg tega v kočevskih gozdovih ne uporabljajo pesticidov ali herbicidov.

Za pridobivanje Abigenola® uporabljamo samo odpadno lubje belih jelk, ki so del redne sečnje za ohranjanje zdravja gozdov. Tako zaradi učinkovine Abigenol® ne posekamo nobenega dodatnega drevesa.


Zanimivosti o beli jelki

Lubje bele jelke cenijo tudi živali

Slovenski gozdarji poročajo, da srnjad vsako zimo ogloda lubje bele jelke. Zavod za gozdove jih mora zato posebej pred njimi zaščititi in oglodane vsako leto nadomestiti s pogozdovanjem. Srnjad zanima samo lubje belih jelk in ne drugih dreves. Belo jelko radi glodajo tudi psi. Opazovanje živali nam pokaže, da so v lubju učinkovite naravne snovi, ki živalim pomagajo ohranjati zdravje, še zlasti pozimi.

 

Več o Enduranzi.

Jelkino pivo proti skorbutu

Že domorodci vzhodne Kanade so znali preprečiti skorbut z žvečenjem lubja jelke. Zgodnji priseljenci iz Kanade in Irske so kmalu ugotovili, da z mešanjem jelkinega lubja z melaso in kvasom dobijo zelo okusno pivo. To jelkino pivo jim je najbolj koristilo pozimi, saj je bilo takrat, zaradi veliko ledu in snega, težko zagotoviti dovolj veliko količino antioksidantov.

Jelka ali hoja

Bela jelka je pomembna tudi za čebelarje, saj je vir hojevega medu. Hoja je drug izraz za jelko. Čebele nabirajo mano ali medeno roso. To je delno predelan drevesni sok jelke. Kadar jelka dobro medi, lahko en panj nabere do 10 kg hojevega medu na dan.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...