Pojdi na glavno vsebino
Ars Active je zakladnica nasvetov za vse, ki želite ohraniti zdravje, pomagati pri obolenjih in izboljšati počutje s pomočjo narave. Zato potrebujete znanje. Mi smo ga poiskali pri najbolj strokovnih, zanesljivih, verodostojnih in neodvisnih virih. Customers friend
Ars Active

4 nasveti za dobro odvajanje vsak dan

Urška Zaloker, mag. farm.

Prebava na dopustu


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

 

Ali se mučite vsak dan na stranišču? Se napenjate in nič se ne zgodi? Ali pa imate mogoče pospešeno prebavo?

Če želimo govoriti o dobrem zdravju, moramo govoriti tudi o odvajanju oz. blatu. Redno odvajanje je ključno za dobro zdravje, medtem ko sta zaprtje ali driska lahko opozorilo za resnejše težave s prebavo. Vaše blato pri tem razkriva veliko. Več, kot si mislite. Če imate oljnato blato, najverjetneje ne absorbirate maščob dovolj učinkovito. Če je vaše blato v obliki pelet (bobkov) ali se pri odvajanju napenjate, nimate dovolj vlaknin.

Na dan morate iti na veliko potrebo enkrat do trikrat. Ta potreba ne sme biti nujna in ne bi smeli teči na stranišče po vsakem obroku. Če imate težave z odvajanjem, poskusite sladiti 4 nasvetom, ki vam bojo pomagali pri izboljšanju vašega odvajanja.

1. Pijte dovolj vode

Pitje zadostnih količin vode vam lahko pomaga pri boljšem odvajanju. Vaš cilj naj bo 2 litra tekočine na dan. Če želite stvari malo pospešiti lahko zjutraj spijete en veliko kozarec vode in nato skodelico kave ali metinega čaja.  

Lepicol<sup>®</sup>

Lepicol®

Pakiranje: 180 g

Cena: 15,08 € 15,87 € Prihranek: 5 %
Preverite

2. Zaužijte dovolj vlaknin

Vlaknine so vaša zlata vstopnica za redno odvajanje. Vsak dan morate zaužiti vsaj 30 gramov vlaknin. Nutricionistka JJ Cook pravi, če zaužijete 50 gramov vlaknin vsak dan, se lahko poslovite od nadležne zaprtosti.

Vendar morate priti počasi do 50 gramov na dan. Dodajajte 5 gramov na dan postopoma. V vašo prehrano vključite več zelenjave in sadja. Dodajte tudi vlaknine indijskega trpotca, ki so zelo nežne do črevesja. Lahko jih enostavno vmešate v vodo ali jih dodate svojem smutiju.

Pri povečanju količine vlaknin bodite pozorni, da pijete dovolj. Nujno morate popiti 2 litra tekočine, najbolje vode, na dan.

3. Uporabite dodatke

Ti vključujejo probiotike. Probiotiki vam bojo pomagali urediti vašo črevesno mikrofloro. Ravnovesje črevesne mikroflore se lahko poruši zaradi stresa, jemanja zdravil, antibiotikov, nezdrave prehrane. Zato je nujno, da jo uredite. Smiselno je, da izberete dopolnilo, ki vsebuje veliko število različnih vrst probiotikov.

4. Gibajte se čim več

Visoko intenzivni intervalni treningi in treningi z utežmi so zelo učinkoviti vrsti vadbe. Vendar učinkovita je tudi 30 minutna hitrejša hoja, ki vam bo pomagala pospešiti prebavo. Najvažneje je, da se redno gibate vsaj 30 minut.

Zaključek

Pomembno je, da se držite zgornjih nasvetov in jih redno izvajate. Naravne rešitve so vsekakor boljša rešitev kot odvajala. Zato si priskrbite Lepicol. Lepicol je naravni dodatek z vlakninami indijskega trpotca, probiotiki in prebiotikom, ki vam bo pomagal pri rednem odvajanju. Danes je za vas na voljo po zelo ugodni ceni. Preverite!    

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...