Pojdi na glavno vsebino
Ars Active je zakladnica nasvetov za vse, ki želite ohraniti zdravje, pomagati pri obolenjih in izboljšati počutje s pomočjo narave. Zato potrebujete znanje. Mi smo ga poiskali pri najbolj strokovnih, zanesljivih, verodostojnih in neodvisnih virih. Customers friend
Ars Active

Ali ste pogosto pod stresom in se težko umirite?

Urška Zaloker, mag. farm.

 


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Zjutraj hitro vstanete, se umijete, oblečete, pojeste zajtrk, poskrbite za otroke in se hitro odpravite v službo. V službi imate veliko dela, komaj najdete čas za malico. Nato odbrzite domov. Doma težko preklopite in se umirite. Tudi zvečer možgani še vedno meljejo in včasih težko zaspite.

Imam eno koristno in hitro rešitev za vas. Ko pridete domov, si najprej vzemite 15 – 20 minut časa za vas in opravite spodnjo vajo za umirjanje vašega uma. Pomagala vam bo preklopiti iz službene hektike k umiritvi in uživanju prostega popoldneva doma.

Če si ne morete vzeti tega časa neposredno po službi, ker imate veliko opravkov ali majhne otroke, ki vas potrebujejo, si vzemite čas zvečer, ko otroci že spijo. Bolje in bolj kvalitetno boste spali.

Enostavna vaja za umirjanje vašega uma

Usedite se udobno in stisnite dlani skupaj pred seboj. Podlakti naj enostavno počivata ob vaših straneh. V položaju se morate počutiti udobno in lahkotno. Zaprite oči in se osredotočite na prostor med dlanmi. Nekaj trenutkov opazujte vaše občutke. Nato ločite roki za toliko, da lahko med njiju zdrsne list papirja. Ostanite osredotočeni na prostor med dlanmi. Lahko občutite rahlo ščemenje, toploto ali nič. Ostanite osredotočeni še nekaj trenutkov. Zdaj ločite svoji roki, da lahko med njiju zdrsne drug list papirja. Ostanite osredotočeni na prostor med vašimi dlanmi.    

Poskusite premikati vaše roke za milimeter narazen in nato ponovno skupaj. Ponovite nekajkrat. Občutite prostor med dlanmi, kot da bi potiskali skupaj dva magneta z napačnimi polji. Toplota in ščemenje sta pogosta občutka. Naj se vaš um osredotoči na občutke. Ko se počutite pripravljeni, pritisnite dlani skupaj in nežno odprite oči.

Kako zmanjšati stres in kako vam narava lahko pomaga, si preberite TUKAJ.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

 


Objavljeno v kategoriji: Izčrpanost in šport

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...