Pojdi na glavno vsebino
Ars Active je zakladnica nasvetov za vse, ki želite ohraniti zdravje, pomagati pri obolenjih in izboljšati počutje s pomočjo narave. Zato potrebujete znanje. Mi smo ga poiskali pri najbolj strokovnih, zanesljivih, verodostojnih in neodvisnih virih. Customers friend
Ars Active

Kako pomaga vitamin K2?

Urška Zaloker, mag.farm.

Pri gripi pomaga BetaCold


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Vitamin K, predvsem vitamin K2, ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave ravni kalcija v različnih tkivih. Natančneje rečeno, vitamin K2 je en ključnih vitaminov za ohranjanje kalcija in magnezija v kosteh, kjer ga želimo. Pomaga preprečevati nalaganje teh mineralov v mehkih tkivih, kjer je to neželeno.

Kalcifikacija žil je velika zdravstvena težava dandanes, še posebej pri diabetikih in ljudeh s kronično ledvično boleznijo. Znanstveniki so ugotovili, da dodajanje vitamina K2 pomaga pri preprečevanju kalcifikacije aorte in srednjega dela srca.

Z našo prehrano vnesemo v telo malo oziroma pogosto premalo vitamina K2, zato ga je smiselno dodajati. Vendar je vitamin K2 potrebno jemati skupaj z vitaminom D3, saj vitamin D3 regulira absorpcijo kalcija, vitamin K2 pa usmerja nalaganje kalcija na kosti. S tem namenom smo naravni vitamin K2 (vitaMK7®) skupaj z vitaminom D3 vključili v BetaCold Junior za zdrav razvoj naših otrok.

BetaCold<sup>®</sup> Junior mehke pastile

BetaCold® Junior mehke pastile

Pakiranje: 30 mehkih pastil

Cena: 12,75 € 14,99 € Prihranek: 15 %
Preverite
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...