Petra Glinšek, mag. farm.

Ženska v menopavzi


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Pomemben dan v službi. Želite si, da bo šlo vse kot po maslu. Kar naenkrat začutite vročino, ki se širi iz trebuha v glavo. Kar na lepem je vaš obraz popolnoma poten in rdeč. Ponovno ta zoprna rdečica, ki je nikakor ne morete prekriti. Občutek imate, da izgledate kot velikonočen pirh. In seveda se to kot vedno pojavi ravno pred pomembnim sestankom. Vaša samopodoba je vse bolj načeta.

Vročica od trebuha navzgor vse do glave

Vročica se vam širi iz trebuha vse višje in višje. Širi se vam proti glavi, po obrazu se vam pojavijo potne kapljice in rdečica. Izbruhne kot vulkan, sredi belega dne, ko najmanj pričakujete. Tudi v lasišču čutite potne kapljice. Se to dogaja tudi vam?

Vročico spremlja tudi neprijetno potenje. Potite se povsod, pod pazduhami, po hrbtu ... Strah vas je, da se boste prehladili, če se boste premočeni odpravili ven. Vam je neprijetno, ker ne veste kdaj vas bo začelo oblivati? Vsak dan ste v negotovosti.  

Tudi ponoči vas obliva. Ko že mislite, da bo ta noč res brez potenja, ste se zmotili. Vsako noč je enako. Zjutraj se zbudite utrujeni, ker se ne spočijete in naspite. Utrujeni ste v službi, doma z otroki, ne ljubi se vam na večerno vadbo. Koliko noči se že niste dobro naspali? 

Menopavza je pomembna prelomnica v ženskem življenju

Hormoni imajo pomemben vpliv na žensko telo. Najpomembnejše je ohranjati naravno ravnovesje in s tem učinkovito zmanjšati težave, ki jih prinaša s seboj menopavza.

Svetujem vam, da v obdobju hormonskih težav še dodatno poskrbite za zdravo prehrano in dovolj tekočine. Izvajajte sprostitvene tehnike ali se odpravite na jogo. Rituali pred spanjem naj bodo vsak dan enaki, vsak večer se odpravite v posteljo ob istem času, da si boste zagotovili dovolj ur spanca. Tako boste lažje in hitreje zaspali in se tudi naspali.

Zbudili se boste z optimizmom in dobro voljo tudi posledice upada hormonov boste tako lažje prenašali. Počutje se vam bo izboljšalo, imeli boste več energije in manj boste utrujeni ter izčrpani.

Vendar vemo, da to ni vedno dovolj. Poleg gibanja, zdrave prehrane in dovolj spanca, si pomagajte s kombinacijo naravnih adaptogenov in polifenolov.

Naravni adaptogeni in polifenoli so učinkovita pomoč pri menopavzi

Adaptogen je izjemna naravna snov, rastlina ali izvleček rastline. Adaptogen pomaga telesu, da se prilagodi na različne notranje in zunanje okoliščine. Podpira ter uravnava telesne funkcije in tako ponovno vzpostavi ravnovesje v telesu. Adaptogen pomaga telesu pri obrambnem odzivu tako na akutne kot na kronične stresorje. Je edinstven med naravnimi snovmi, saj ima sposobnost, da ponovno vzpostavi ravnovesje v delovanju hormonov, modulira imunski sistem in omogoča telesu, da vzdržuje zdravje.

Najbolj raziskan adaptogen je medicinska goba Ganoderma lucidum v izdelku Ars Ganoderma. Uporabljamo jo za vzdrževanje zdravja. V telesu in umu pride pogosto do različnih odklonov od ravnovesja. Adaptogeni pomagajo, da se ti odkloni ponovno povrnejo na optimalno raven, v ravnovesje. Uravnavajo izločanje hormonov, vzpostavijo ravnotežje v telesu, ugodno energetsko stanje, nevtralizirajo stres in vplivajo na glavobol.

Polifenole vsebujejo različna drevesa predvsem iglavci, ki razvijejo različne polifenole z različnimi lastnostmi in zdravilnimi učinki. Skorja bele jelke iz kočevskih gozdov vsebuje še večjo količino zdravilnih polifenolov, kot drugi iglavci. Vsebuje zelo veliko polifenolov z manjšo molekulsko maso.

Polifenoli imajo veliko pozitivnih učinkov na zdravje človeka. Kot antioksidant varujejo naša tkiva pred številnimi boleznimi, ki jih povzročajo prosti radikali. Uravnavajo oksidativni stres ter zmanjšajo vnetja v telesu in s tem vplivajo tudi na pravilno izločanje hormonov  npr. pri ščitnici. Polifenolne spojine krepijo steno žil, tako arterij kot ven. Učinkovito vplivajo tudi na živčevje, saj izboljšajo miselne sposobnosti.

Abigenol je najbogatejši vir naravnih polifenolov iz lubja bele jelke iz nedotaknjenega kočevskega gozda. Je prva popolnoma naravna slovenska učinkovina. Vsebuje jo izdelek Enduranza , ki poleg 150 mg Abigenola, vsebuje še vitamine (B1, C, D3, E)  in minerale (železo, selen, cink, krom), ki smiselno dopolnjujejo delovanje Abigenola. Vsi vitamini in minerali so naravni oziroma v naravni obliki.

Izpostavili bi predvsem vitamin B1 ali tiamin, kjer pri pomanjkanje le-tega pogosto čutimo v utrujenost, razdražljivost, motnje v spominu in motnje spanja. Vitamin D3 je prav tako pomembna sestavina Enduranze. Vitamin D lajša slabo razpoloženje in utrujenost. To se pokaže zlasti v zimskih mesecih. Pomanjkanje sonca poslabša razpoloženje, saj se vitamin D tvori v koži pod vplivom sončnih žarkov.

 V obdobju menopavze vam svetujemo kombinacijo Ars Ganoderme, Enduranze in Acerole, za še bolj učinkovito delovanje Ars Ganoderme.

  • Menopavza- Enduranza® in Ars Ganoderma®

     Podrobnosti

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

 

Objavljeno v kategoriji: Izčrpanost in šport, Odpornost in prehlad