Petra Glinšek, mag. farm

Lepicol proti zaprtju


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

V stresnem življenju nam hrana nudi sprostitev, a vedno moramo paziti, kaj pojemo. Veste, da bi morali zdravo jesti, popiti dovolj tekočine in hoditi na telesno vadbo. A kdo ima dandanes še čas, da poleg službe in družine tako temeljito poskrbi zase?

Najbolj pogosta prebavna težava sodobnega človeka je zaprtost.

Zaradi hitrega tempa življenja se že dandanes skoraj vsi nepravilno prehranjujemo. Naši obroki so neredni, posegamo po predelani hrani, ki ni sveža. Po zimskem obdobju je zelenjava v hipermarketih vitaminsko osiromašena. Hrani so dodani konzervansi, odvzete pa so ji snovi, ki bi nam lahko uredile prebavo.

Časa nam zmanjkuje za svojo družino, kaj šele za vadbo, ki bi nam prav tako lahko pomagala urediti prebavo. Težko se je s polnim želodcem težke hrane iz hitrih restavracij spraviti v fitnes. Odlašamo tako dolgo, da vedno po kosilu obležimo na kavču in se ne premaknemo nikamor več.

Težavo nam predstavlja tudi odvajanje blata. Zdrav človek bi moral odvajati blato vsaj 1- krat na dan. V službi nam ne ustrezajo prostori, na poti se ne želimo ustaviti na bencinski črpalki, ko pa pridemo domov je že prepozno. In to se ponavlja vsak dan, dokler zaprtost ni tako huda, da nas priklene na posteljo.

Vsakodnevno tudi premalo pijemo. Saj se trudite, pa kar ne gre. Voda je tako brez okusa, za čaj si je zopet potrebno vzeti čas. Sladkane pijače pa nas ne odžejajo. Premalo tekočine zopet vodi v zaprtje.

Kako bi bilo, če bi se nam prebava končno uredila?

Z nadomestilom topnih vlaknin in probiotičnih kultur, ki jih v prehrani ne dobimo dovolj, bo vaša prebava ostala urejena. Topne vlaknine vežejo in zadržijo vodo ter tako povečajo viskoznost črevesne vsebine in pripomorejo k vzdrževanju normalnega prehoda črevesne vsebine. Probiotiki so že naravno del našega prebavnega trakta in jih potrebujemo za urejeno prebavo. Počutili se boste prerojeni in z veseljem se boste odpravili na lahkoten tek. Blato bo normalne gostote in mehkejše ter lažje za odvajanje.

Zagotavljam vam urejeno prebavo s 100 % naravnim izdelkom, ki vsebuje 5 probiotičnih kultur, prebiotik ter topne vlaknine, ki jih vsebujejo luščine indijskega trpotca.   

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

Objavljeno v kategoriji: Prebava in napenjanje