Petra Glinšek, mag. farm.

Kratki zdravstveni nasveti


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Izbrali smo različne nasvete za bolj zdravo in kvalitetnejše preživete praznične dni. Preberite si nekaj znanih in manj znanih nasvetov. Prepričani smo, da najdete tudi nekaj uporabnega za vas.

Pripravite si skodelico zeliščnega čaja

Prihajajo hladni večeri. Skodelica toplega čaja je odličen način, da se v hladnih dneh ogrejemo. Pripravite si topel zeliščni čaj pred spanjem. Zeliščni čaji s prijetnim vonjem in okusom ne vplivajo samo na naše čute, temveč tudi blagodejno delujejo na naše telo. Predlagamo vam mešanico mete in melise, ki vas bo ponesla v prijetnejši spanec ter vas ogrela.

Pojdite na sprehod v gozd

Kljub nizkim temperaturam se odpravite v naravo ali v gozd. Pojdite na sprehod in se nadihajte svežega zraka. Oblecite se večplastno, da lahko regulirate toploto. V primeru snega se z otroki odpravite sankat ali postavite sneženega moža. Odpravite se na bližnje drsališče in se zabavajte na ledu.

Na praznični mizi naj bo zdrava hrana

V decembru bodo mize bogato obložene s prazničnimi jedmi in z mamljivimi sladicami. Potrudite se in sami skuhajte kosilo ali večerjo. Tako boste uporabili manj soli, manj škodljivih maščob in manj ojačevalcev okusa. Pripravite lahko tudi zdrave sladice, ki ne vsebujejo toliko umetnih sladil in sladkorja. Tako bo tudi vaša prebava urejena, počutili se boste manj utrujeni in zaspani.

Pokličite prijatelja/ico in jo povabite na sprehod po mestu

Že dolgo odlašate, da bi se dobili s prijateljico ali prijateljem? Sedaj je ravno pravi čas, da se srečata v mestu, si ogledata praznično razsvetljavo in se pogovorita o preteklih dogodkih. Druženje pozitivno vpliva na nas, predvsem na naše počutje. December je res mesec priložnosti za takšna in drugačna prijetna snidenja.

Vzemite si čas zase in za svoje bližnje

Z decembrom pridejo tudi dobri možje in številne možnosti obdarovanj. Obdarite najprej sebe, privoščite si razvajanje in najprej poskrbite zase. Nato pa pripravite drobna darila, pozornosti za svoje domače in bližnje. Lahko so majhne pozornosti, ki lahko pomenijo veliko. Vzemite si tudi čas zase, preberite kakšno dobro knjigo, privoščite si aromatično kopel in se sprostite.

Naj vam naši izdelki omogočijo, da bo december res prazničen

Tudi mi vas želimo obdariti, da bo praznični december za vas in vaše bližnje najlepši mesec v letu. Pripravili smo vam praznični popust za naše izdelke, da se boste izognili različnim zdravstvenim težavam, doživeli lepe praznične dni in s tem nadaljevali tudi v novem letu. Narava je modra, izkoristite njeno modrost.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.