Urška Zaloker, mag. farm.

Kritična oslabelost in Ars Ganoderma 500


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Kako nastanejo kritična stanja?

Do kritičnega stanja v telesu pride, ko se pojavi nenadzorovana delitev in razrast spremenjenih celic z vraščanjem v tkiva in razsojem v oddaljene organe. V telesu pride do mutacij oz. neravnovesja med geni, ki pospešujejo celično rast in delitev ter geni, ki zavirajo celično rast in omogočajo popravilo DNA. Človeško telo je sestavljeno iz 100 trilijonov celic in dnevno propade 1 milijon celic na sekundo. Odmrle celice telo nadomesti v procesu kopiranja DNA, za kopiranje, preverjanje in popravilo napak pa so odgovorni encimi. V teh procesih prihaja do napak in zato do nastanka izrojenih, rakavih celic. Na tem mestu vstopi v igro imunski sistem. Njegova naloga je prepoznati telesu lastne celice in jih ločiti od tujih, uničiti mikrobe in spremenjene celice, in tako zaščititi organizem.

Kako nas zdrav imunski sistem zaščiti?

Ločimo dva mehanizma imunskega odgovora. Prirojen (primarni) imunski odgovor, kjer so glavni igralci citokini ter pridobljen (adaptiven) imunski odgovor, kjer glavno vlogo igrajo limfociti in njihove podvrste. Oba sodelujeta pri spoznanju tumorske celice, adaptiven mehanizem pa večinoma pri uničenju le te. Pri tem delovanju je pomembno, da je imunski sistem zdrav in močan, da prepozna spremenjene celice in jih sproti izloča.

Ars Ganoderma<sup>®</sup> 500

Ars Ganoderma® 500

Pakiranje: 30 kapsul

Cena: 32,20 € 33,89 € Prihranek: 5 %
Preverite

Kako pomemben je zdrav imunski sistem med samim zdravljenem?

S kirurškim posegom dostikrat uspemo odstraniti s prostim očesom vidno rakavo tkivo, medtem ko se s kemoterapijo in obsevanjem lotimo rakavih celic v krvno-limfnem obtoku oz. v mikro-metastazah. Kemoterapija povzroči upad proizvodnje imunskih celic, lahko pa tudi stimulira protitumorske sposobnosti imunskega sistema. Imunski sistem je sposoben držati metastaze v mirovanju dolga leta. V raziskavah so opazili, da so bolniki, ki so imeli večjo prisotnost imunskih celic, bolje odgovorili na zdravljenje kot tisti, pri katerih je bila vrednost imunskih celic nižja. Za boljši učinek zdravljenja je potreben zdrav imunski sistem. Bolniki imajo že zaradi narave svoje bolezni oslabljen imunski sistem, ki je lahko dodatno oslabljen zaradi vpliva posameznih zdravil (antibiotiki, citostatiki, kortikosteroidi), poleg tega pa ga slabijo tudi nekateri terapevtski posegi (parenteralna prehrana, obsevanje) in psihofizični dejavniki, kot so stres, alkoholizem, nikotin, neprimerna prehrana, itd…

Zakaj moramo krepiti imunski sistem tudi po končanem zdravljenju?

Po končanem zdravljenju kritičnih stanj je imunski sistem precej oslabljen, zato regeneracija celic in samo okrevanje potekajo počasi. Pojavljajo se lahko tudi druge težave oslabljenega imunskega sistema, kot so prehladi, viroze, angine, pljučnice, glivične okužbe in druge. Zato v tem obdobju zelo priporočamo krepitev imunskega sistema.

Kaj je najbolje za krepitev odpornosti oziroma imunskega sistema?

Potrebno se je izogibati kronični utrujenosti in stresu, fizičnim naporom, kontrolirati diabetes, poskrbeti za dovolj tople in vlažne sluznice in upoštevati načela zdrave prehrane (uživanje sadja , ki je vir antioksidantov, vitamin D, omega 3 maščobne kisline, cink, železo, kalcij, selen, zeleni čaj), v zadnjem času pa tudi vse bolj obširno raziskani ekstrakti medicinskih gob, še posebej Ganoderme lucidum, ki ima poleg cele vrste ostalih dobrih lastnosti še imunomodulatorni učine, kar pomeni, da krepi imunski sistem.

Laboratorijske raziskave uporabe ekstraktov Ganoderme lucidum pri bolnikih s kritično oslabelostjo so pokazale stimulatoren vpliv na procese primarne kakor tudi adaptivne imunosti.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

 

Objavljeno v kategoriji: Kritična oslabelost