Urška Zaloker, mag. farm.

Izčrpanje, preobremenjenost rešimo z Enduranzo


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Slovenci smo ponosni na svojo pridnost. Ko komaj še zmoremo nositi breme na plečih in nam nekdo doda še novega, smo prepričani, da bomo zmogli tudi tega. Dokler nas
ne zlomi.

Kadar telo dlje časa daje več, kot prejme, se izčrpa. Če to traja leta, pride do izgorelosti, ki trajno poslabša naše telesne sposobnosti. Po tistem nikoli več nismo, kar smo bili.

V teh časih, ko je za enak rezultat treba delati več in dlje, se z izgorelostjo srečuje vse več ljudi. Zato ni nič čudnega, da po raziskavi ljubljanskega Inštituta za razvoj človeških virov kar 58 % Slovencev kaže znake izčrpavanja in nagnjenosti k izgorelosti. 8% Slovencev pa je že izgorelih.

Kako prepoznamo znake izčrpavanja?

Najbolj očitni so izguba moči in volje, padec učinkovitosti in čustvena otopelost. Nenehno se počutimo utrujeni. Mnenja smo, da nalogam nismo več kos. Ne moremo se sprostiti ali spočiti, včasih niti naspati. Preveva nas občutek čustvene praznine. Sčasoma izgubimo samozaupanje in veselje do življenja.

Enduranza<sup>®</sup> - Št. 1 za utrujenost

Enduranza® - Št. 1 za utrujenost

Pakiranje: 30 tablet

Cena: 23,73 € 24,98 € Prihranek: 5 %
Preverite

Stanju, ki privede v izčrpanost, pravimo stres.

Stres ni le duševna vznemirjenost. Je tudi in predvsem telesna vznemirjenost. Vse psihične težave se slej kot prej spremenijo v telesni stres. Telesni stres pa lahko povzročimo tudi drugače – s telesnimi napori, prekomernim delom, pomanjkanjem spanja, boleznijo, poškodbo ali z vnašanjem strupov kot so tobak, alkohol, mamila, pesticidi, aditivi in drugi.

Telesa ne zanima, od kod pride stres. Za telo je vsak stres enako škodljiv. Vendar pa telo ni vedno enako pripravljeno nanj. Spomladi imamo največ možnosti, da izgorimo. Meseci vitaminsko siromašne prehrane, hlad in pomanjkanje gibanja tako ošibijo odpornost, da telo ne zdrži. Izčrpavanje in stres močno povečata količino prostih radikalov v telesu. To so izjemno škodljive molekule, ki preko sprememb na celicah povzročijo bolezenska stanja in zlom.

Kje je rešitev?

Za učinkovito zaščito pred izgorelostjo in boleznimi so nujno potrebni antioksidanti. Antioksidanti so izjemno učinkoviti v boju proti prostim radikalom. So edina celična zaščita, da prosti radikali ne podivjajo izven nadzora in poškodujejo organov.

Več energije kot potrebujemo, več prostih radikalov nastane in več antioksidantov potrebujemo. Stres vedno poveča potrebo po energiji, ta pa vedno poveča tudi količino škodljivih prostih radikalov. Zato so antioksidanti nujna pomoč pri škodi, ki jo povzroči stres in spomladi je še posebej nujno, da telo dodatno podpremo.

Imamo najmočnejšo zaščito pred izgorelostjo

Abigenol® skupaj z izbranimi vitamini in minerali pomaga odstraniti posledice stresa, zmanjša utrujenost in izčrpanost. Znatno se zmanjša količina uničujočih prostih radikalov v telesu. Imeli boste več energije, manj boste utrujeni in izčrpani. Uporaba je popolnoma varna in je brez stranskih učinkov.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

Objavljeno v kategoriji: Izčrpanost in šport