Pojdi na glavno vsebino
Ars Active je zakladnica nasvetov za vse, ki želite ohraniti zdravje, pomagati pri obolenjih in izboljšati počutje s pomočjo narave. Zato potrebujete znanje. Mi smo ga poiskali pri najbolj strokovnih, zanesljivih, verodostojnih in neodvisnih virih. Customers friend
Ars Active

Skrivnost, kako ostati zdravi

 

Urška Zaloker, mag. farm.

Sonce in prosti radikali


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

  

Trideset let raziskovalnega dela Dr Paula Claytona kaže, da je povsem mogoče ostati zdrav do zrele starosti. Dr Clayton pravi, da je možno zmanjšati tveganje za mnoge kronične degenerativne bolezni* z načinom življenja in optimalnim načinom prehranjevanja (ustrezna hrana z naravnimi izvlečki hranil).

*Katera koli bolezen, pri kateri se pojavi poslabšanje strukture ali funkcije tkiva. Vrste degenerativnih bolezni vključujejo arteriosklerozo, raka, osteoartritis.

Enduranza<sup>®</sup> proti utrujenosti

Enduranza® proti utrujenosti

Pakiranje: 30 tablet

Cena: 23,73 € 24,98 € Prihranek: 5 %
Preverite

Kako podaljšati leta, v katerih boste ostali zdravi in brez bolezni, temelji na preprostem dejstvu.

Ob pravi prehrani in načinu življenja imajo naša telesa neverjetno sposobnost samozdravljenja in regeneracije. To morajo imeti, saj se skoraj vsaka celica in tkivo v vašem telesu redno razgradi in zamenja nadomesti z novo. Kosti se resorbirajo in se nato obnovijo, hrustanec v sklepih izkusi veliko obremenitev, ampak se obnovi in živci ter druge celice se razgradijo in nadomestijo. Ta naravni proces razgradnje (obrabe) ter izgradnje (popravljanje in nadomestitve) vseh vaših celic poteka ves čas neprekinjeno.

Ko začne proces razgradnje (obrabe) presegati proces izgradnje (nadomestitve in popravljanja), se začnejo pojavljati simptomi degenerativnih bolezni*  in takrat se začnemo hitro starati. Na arterijah (žilah) se začnejo nabirati obloge, kosti postajajo šibkejše, hrustanec vse tanjši, pojavijo se okvare na možganskih celica in poškodbe DNK, ki lahko vodijo do razvoja raka.

Napad in poškodbe DNK s prostimi radikali.

Vendar to ni potrebno, da se to vam zgodi. Razgradnja začne presegati izgradnjo, ko postane naše telo osiromašeno pomembnih hranil, ki jih potrebuje za popravljanje tkiv in za upočasnitev razgradnje tkiv.  

S starostjo naše telo slabše absorbira hranila in zato potrebuje večji vnos nekaterih ključnih hranil. Še posebej je to pomembno, če želimo podaljšati obdobje ravnotežja med razgradnjo in izgradnjo ter tako ostati zdravi. Dodajanje določenih naravnih hranil povrne in ohranja to ravnotežje.

Četudi so se simptomi bolezni že začeli pojavljati ali so prisotni, je še vedno mogoče zmanjšati in  odpraviti vzroke mnogih bolezni s posebnimi, naravnimi dodatki. Tako lahko upočasnimo in celo obrnemo napredovanje nekaterih stanj, ki jih splošno sprejemajmo kot degenerativne in 'naravne vzroke' staranja – to so osteoartritis, bolezni srca in sladkorna bolezen tipa 2.

Živeti zdravo, dlje je vsekakor mogoče.

Enduranza<sup>®</sup> proti utrujenosti

Enduranza® proti utrujenosti

Pakiranje: 30 tablet

Cena: 23,73 € 24,98 € Prihranek: 5 %
Preverite

Hrana in naravni izvlečki hranil, ne zdravila

Čeprav je dr Clayton doktoriral iz farmakologije (delovanje zdravil na človeško telo) in dolga leta svetoval največjim farmacevtskim podjetjem, zadnjih 30 let posveča in proučuje 'farmakologijo' hrane.

S tem mislimo: kako lahko s hrano in posameznimi naravnimi izvlečki hranil vplivamo na spremembe telesa – podaljšamo obdobje ravnovesja razgradnje in izgradnje in s tem preprečujemo razvoj bolezni. Ali pri že obstoječi bolezni, premaknemo ravnotežje stran od razgradnje in v smer izgradnje (popravila).

Farmacevtska industrija je zabeležila nekaj pomembnih dosežkov – zlasti pri zdravljenju nalezljivih bolezni. Vendar ima ta vrsta bolezni po navadi en vzrok – bakterijo ali virus. Zato 'čudežno' zdravilo zelo pogosto dobro pomaga v teh primerih. A isti pristop 'čudežnega' zdravila k degenerativnim boleznim je pomanjkljiv iz 3 pomembnih razlogov:

  1. Cilj mora biti zmanjšati tveganje za razvoj bolezni in ne čakanje, da se le-ta razvije. Zato, da bomo nato zmanjševali nastalo škodo z uporabo sintetičnih, kemičnih spojin, ki jih naše telo ne prepozna. Preventiva je veliko boljša od kurative.
  2. Večina bolezni ima več vzrokov in ne samo enega. Ti vzroki so simptomi splošnega upada zdravja, ki so po navadi posledica ne-optimalne prehrane. Tako bo 'čudežno' zdravilo v najboljšem primeru zatrlo en specifičen simptom, toda ne odpravilo in obravnavalo celo vrsto drugih osnovnih, globje ležečih simptomov.

V nasprotju bo prehrana dopolnjena z učinkovitimi naravnimi izvlečki hranil, ki delujejo v ravnovesju in katere naše telo dobro pozna, podprla naravne sposobnosti telesa, da se bori s celo vrsto različnih bolezni.

  1. Pri jemanju sinteznih spojin je tveganje za razvoj stranskih učinkov velik. Med tem ko dodajanje naravnih izvlečkov hranil na splošno izboljšuje zdravje!

Torej, če zdravila niso pravilen odgovor za zmanjšanje tveganje bolezni, katera živila in naravni izvlečki hranil (dodatki) so?

Preden se posvetimo temu vprašanju, moramo razumeti: degenerativne bolezni, ki nam skrajšujejo zdravo življenje (npr.: srčno-žilne bolezni, rak, srčna in možganska kap, demenca in sladkorna bolezen ter staranje na splošno) so lahko zelo različne, a imajo presenetljivo podobne vzroke. 

Enduranza<sup>®</sup> proti utrujenosti

Enduranza® proti utrujenosti

Pakiranje: 30 tablet

Cena: 23,73 € 24,98 € Prihranek: 5 %
Preverite

Štiri glavne nevarnosti za vaše zdravje:

Znanstveniki menijo, da obstajajo štirje glavni, osnovni vzroki za razvoj večine degenerativnih bolezni:

  • Prosti radikali
  • Vnetje
  • Imunski sistem
  • Inzulinski stres

1. Prosti radikali

Delovanje prostih radikalov lahko vidimo na primer, ko kisik iz zraka oksidira maščob in jo naredi žarko. Ali ko površina jabolka oksidira in postane rjava. Delovanje prostih radikalov je neprekinjen proces. A ko postane delovanje pretirano (premočno), postane zelo uničujoče.

Če oksidirajo prosti radikali holesterol v krvi, to lahko prispeva k 'mašenju' arterij in srčni-žilnim boleznim.

Prosti radikali so vpleteni v proces staranja.  Ko napadejo prosti radikali genetski material (DNK) v celici, lahko taka poškodba, če se ne popravi, vodi do razvoja raka.

Če napadejo prosti radikali mitohondrije (mini elektrarne v vsaki naši celici), jih lahko poškodujejo do take mere, ki vodi do 'samomora' in smrti celice. Rezultat je pospešeno staranje.

Prosti radikali napadejo nezaščiteno celico. 

Napad prostih radikalov na zaščitno maščobno ovojnico, ki obdaja možganske celice, lahko privede do demence. Podoben proces poškodbe s prostimi radikali so povezali tudi z artritisom in sivo mreno.

Na srečo se lahko obranimo prostih radikalov. Nekatere naravne bioaktivne učinkovine in encimi imajo antioksidativne lastnosti. To pomeni, da tvorijo učinkovit ščit in nas zaščitijo pred prostimi radikali in s tem tudi pred škodo, ki jo povzročajo.

Antioksidanti zaščitijo celico pred uničujočimi prostimi radikali.

2. Vnetje 

Vnetje je vpleteno v številne degenerativne bolezni. Je vzrok bolečine pri artritisu. Ko se stene arterij vnamejo, privlačijo številne spojine in začne se proces, ki vodi do kopičenja oksidiranega holesterola. Kopičenje holesterola povzroča zoženje arterij in poveča možnost za srčno kap.

Vnetje se pojavlja tudi pri astmi, Alzheimerjevi bolezni in nekaterih vrstah raka (predvsem črevesja). Na srečo obstajajo naravni bioaktivni izvlečki in živila, ki znatno zmanjšajo vnetje.

3. Imunski sistem

Sodoben način življenja in onesnaženost so še dodaten negativen vpliv na naše zdravje. Hkrati pa je v naši prehrani prišlo do zmanjšanja določenih mikrohranil, ki so ključna za dobro delovanje imunskega sistema.

Če se raven ogroženosti poveča in obramba oslabi, se verjetnost za razvoj bolezni poveča. Kljub temu postane bolezen očitna šele, ko je vaš imunski sistem preobremenjen zaradi napada neke snovi.

Na primer, dandanes vemo, da se rakave celice relativno pogosto pojavijo (nastanejo) v našem telesu. Vendar večina rakavih celic za nas ne predstavlja težavo, saj jih imunski sistem odkrije in jih s specialnimi 'ubijalci' uniči.

Delovanje imunskega sistema začne običajno s starostjo upadati in postane manj učinkovit. Zato so starejši bolj nagnjeni k okužbam in zato traja tudi daj časa, da si opomorejo. Prav tako je to razlog, da je nevarnost za razvoj raka s starostjo večja. Poškodbe DNK s prostimi radikali se z leti kopičijo in učinkovitost obrambe s snovmi iz hrane se zmanjšuje.   

4. Inzulinski stres

Škrobna živila, slaščice in pecivo hitro dvignejo raven sladkorja v krvi – imajo visok GI (glikemični indeks). Hrana z visokim GI sproži sproščanje inzulina iz trebušne slinavke. Pogosto uživanje hrane z visokim GI s časoma vodi do odpornosti na inzulin. Kar vodi do prekomernih vrednosti sladkorja v krvi.

Ta inzulinski stres lahko povzroči celo vrsto zdravstvenih težav, vključno s sladkorno boleznijo tipa 2. Sladkorna bolezen pa povečuje verjetnost za razvoj srčno-žilnih težav, kapi, slepote, odpovedi ledvic in demence. Inzulinski stres povzroča tudi navzkrižno povezovanje celic v koži in rezultat je pospešeno staranje ter gubice. 

Prehrana z visokim GI onemogoča ohranjanje zdrave telesne teže. Medtem ko hrana z nizkim GI z beljakovinami in kompleksnimi ogljikovimi hidrati iz zelenjave in polnozrnatih žitaric, pomaga nadzorovati ter pridobiti zdravo telesno težo.

Enduranza<sup>®</sup> proti utrujenosti

Enduranza® proti utrujenosti

Pakiranje: 30 tablet

Cena: 23,73 € 24,98 € Prihranek: 5 %
Preverite

Naravna rešitev

Iz vsega zgoraj sledi: če bomo podprli telo z njegovimi naravnimi procesi popravljanja, nevtralizacije prostih radikalov, zmanjšanja vnetja, krepitvi imunskega sistema in zmanjšanja inzulinskega stresa, bomo zmanjšali dejavnike, ki nam onemogočajo dolgo in kvalitetno, zdravo življenje.

Torej hrana, ki jo vnesemo v telo, je zelo pomembna. Hrana: vse vrste zelenjave, sadje, polnovredne žitarice, stročnice in ribe so zelo zdrave in priporočljivo je, da jih v čim večji meri vključimo v naš dnevni jedilnik.

Snovi v zelenjavi imajo antioksidativne in protivnetne učinke, krepijo imunski sistem ter zmanjšujejo inzulinski stres. Zato je tako pomembno, da jo uživate vsak dan vsak 3-krta na dan. Vključite še sadje 2-krta na dan in dobili boste priporočenih 5 na dan.

Dr Pauli Claytonu je skozi njegove raziskave postalo jasno, da ne moremo vedno zaužiti potrebnih količin 'zdrave' in priporočene hrane. Poleg tega je težava tudi v tem, da zahteva naš način življenja večjo količino naravnih izvlečkov hranil, če želimo ohraniti ravnovesje vse do naše zrele starosti. Še posebej je tako, če je že prisotna kakršna koli bolezen

Zato je smiselno in priporočljivo, da določene naravne izvlečke hranil redno dodajamo. Sem sodijo antioksidanti, ki nevtralizirajo proste radikale in zmanjšujejo vnetje. Zelo močan in učinkovit je Abigenol, izvleček iz slovenske bele jelke, ki je izjemno bogat z naravnimi, antioksidativnimi polifenoli. Abigenol skupaj s potrebnimi vitamini in minerali najdete v dodatku Enduranza. V eni tableti Enduranze je dovolj velika količina naravnih hranil, ki zadošča za cel dan. Zato vzemite Enduranzo, nahranite svoje telo s potrebnimi naravnimi izvlečki za vaše zdravje. Danes imate na voljo posebno ugodnost. Izkoristite jo čim prej.     

Povzeto po čanku dr Paula Claytona.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...