Pojdi na glavno vsebino
Ars Active je zakladnica nasvetov za vse, ki želite ohraniti zdravje, pomagati pri obolenjih in izboljšati počutje s pomočjo narave. Zato potrebujete znanje. Mi smo ga poiskali pri najbolj strokovnih, zanesljivih, verodostojnih in neodvisnih virih. Customers friend
Ars Active

Urejena prebava, urejene misli

Petra Glinšek, mag.farm.

Urejena prebava z Lepicolom


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Ljudje že od nekdaj vedo, da občutki izhajajo iz središča človekovega telesa. V središču telesa, v trebuhu občutimo metuljčke, strast, veselje in srečo. Velikokrat se odločamo po občutku, ki prihaja od znotraj. V predelu trebuha se odražajo tudi vse tegobe, jeza, strah in žalost. Vse stiske in strah pred izpitom ali pomembnim sestankom čutimo tudi v trebuhu.

Naš prebavni sistem je zelo dovršen

Črevesje opravlja za življenje izredno pomembno nalogo, saj pridobiva energijo za celoten organizem. Črevo je z vsemi obrambnimi celicami največji imunski organ našega telesa. Številni hormoni, kot je serotonin, ki vpliva na razpoloženje, nastajajo v črevesju. Črevesje zna ločevati dobro od slabega, tako zna ločiti dobre bakterije od slabih. Če v telo vstopijo strupi, nevarnost, to naprej zazna črevesje in šele nato možgani. Trebuh se odzove pred možgani z bruhanjem, krči ali drugačnim odzivom. Črevesje vzdržuje ravnotežje celotnega telesa tako da deluje zaviralni ali spodbujevalni sistem. Če zaviralni sistem preveč deluje, se črevo preveč sprosti in posledica je lahko zaprtje, če pa je spodbujevalni sistem premočan, je posledica driska.

Lepicol<sup>®</sup>

Lepicol®

Pakiranje: 180 g

Cena: 15,08 € 15,87 € Prihranek: 5 %
Preverite

Stanje v predelu trebuha vpliva tudi na razpoloženje?

Študije kažejo, da v trebuhu nastaja razpoloženje, v črevesju so skrite naše misli in izvor slabega razpoloženja. Stanje v predelu trebuha ima vpliv tudi na vse naše občutke in na razum. Tudi čustva, ki so osnova naših odločitev, so po številnih študijah shranjene v predelu trebuha. Vedno, ko črevo izloča živčne prenašalce ali aktivira imunske celice, se po vagusnem živcu podatki prenesejo v možgane. Tam se prevedejo v dobro ali slabo voljo, počutje, v utrujenost ali živahnost. Ves dan poteka komunikacija med možgani in prebavnim traktom in potem oblikuje naša čustva, misli in dejanja. Če je naša prebava neurejena, je ta povezava motena.

Kako si pomagamo na naraven način?

Težave z neurejeno prebavo so zelo pogoste in vplivajo tudi na naše misli in čustva. Vzdrževanje zdrave presnove je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in vitalnosti. Nekateri znanstveniki trdijo, da se zdravje začne prav v prebavnem traktu oziroma s hrano, ki jo pojemo. Zato je pravilna in zdrava prehrana, ki vsebuje zadostne količine vlaknin in zadostne količine zaužite tekočine ter vzdrževanje ravnovesja črevesne flore ključnega pomena za zdravje in dobro počutje.

Prehrani dodajamo topne vlaknine, ki blagodejno vplivajo na črevesje, vežejo in zadržujejo vodo in pripomorejo k vzdrževanju normalnega prehoda črevesne vsebine. Prehrani dodajamo tudi probiotike, ki so koristne črevesne bakterije ter prebiotike, ki zagotavljajo ustrezno okolje za rast probiotikov in so tudi dober vir prehranskih vlaknin. 

Svetujemo vam kombinacijo vseh treh:

  • topne vlaknine iz luščin semen indijskega trpotca,
  • specifične probiotične kulture in
  • prebiotik inulin.

Ta kombinacija je primerna tudi za vegetarijance, nosečnice in doječe matere ter vsekakor nujna ob antibiotičnih terapijah. Priporočamo jo kot del vsakodnevnega zdravega načina prehranjevanja za ohranjanje zdrave in urejene prebave.

Ne pozabimo misli nevrologa profesor Michaela Gershona: »Modrost prihaja tudi iz trebuha«.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.


Objavljeno v kategoriji: Prebava in napenjanje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...