Petra Glinšek, mag. farm.

Za dolgo, zdravo in aktivno življenje z Enduranzo


Naročite se na zdravstvene nasvete

Kliknite na gornji gumb in po e-pošti vam bomo poslali zdravstvene nasvete, intervjuje in strokovne nasvete priznanih strokovnjakov in športnikov, omogočili ugodnosti pri nakupu izdelkov Ars Pharmae, sodelovanje v nagradnih igrah, ugodnosti pri poslovnih partnerjih Ars Pharmae in brezplačno udeležbo na izobraževanjih na temo zdravega življenja in preventive.

Naša življenjska doba je lahko veliko daljša, saj bi lahko kvalitetno živeli tudi do 120 let. Vsekakor pa moramo za dolgo, zdravo in aktivno življenje poskrbeti že dovolj zgodaj. Veliko lahko storimo že sami, z zdravim načinom življenja z veliko gibanja, zdravo prehrano, ki vsebuje predvsem sveže sadje in zelenjavo ter s pozitivnim mišljenjem.

Kaj je glavni vzrok staranja?

V našem telesu se nenehno odvijajo številni procesi. Nekatere od njih povzročijo škodo v telesu ter staranje. Skoraj vsaka celica in tkivo v telesu se razgradi in ponovno obnovi. Ti naravni procesi »obrabe in obnove« ali »razgradnje in izgradnje« se dogajajo v celicah našega telesa ves čas, neprekinjeno. Če je ravnovesje v teh naravnih procesih porušeno, obraba celic prevlada nad obnovo, pojavijo se simptomi degenerativnih bolezni, ki vodijo v hitrejše staranje.

Z izboljšano in zdravo prehrano ter načinom življenja lahko podaljšamo obdobje, kjer sta »obraba in obnova« v ravnotežju, kar nas ohranja zdrave. Zdrava prehrana vsebuje hranila, ki delujejo kot antioksidanti, da se telo ubrani pred škodljivim delovanjem prostih radikalov. Oksidativno delovanje prostih radikalov poruši ravnovesje, kar je glavni vzrok za pospešeno staranje. Prosti radikali povzročajo številna mikro vnetja in napredovanje mnogih bolezni, kot so: srčno-žilna obolenja, sladkorna bolezen, osteoartritis, revmatoidni artritis, rak, kronična obstruktivna pljučna bolezen, kronična vnetna črevesna bolezen, itd.

Antioksidanti nam pomagajo na dva načina:

  • lovijo proste radikale v krvnem obtoku in v celicah,
  • spodbujajo naše celice pri povečanju lastne antioksidativne moči.

Kaj naše telo potrebuje za dolgo in zdravo življenje?

Za dolgo in zdravo življenje sta pomembna učinkovit imunski sistem in dobra antioksidativna sposobnost organizma. Večina ljudi ne zaužije priporočenih 5 do 9 obrokov svežega in zdravega sadja ter zelenjave na dan. Sadju in zelenjavi, ki jo kupimo v trgovinah, večinoma primanjkuje vitaminov in mineralov, zato potrebujemo več antioksidantov, vitaminov in mineralov v obliki prehranskih dopolnil.

Eden najmočnejših antioksidantov na svetu prihaja iz Slovenije. Izjemno močan antioksidant Abigenol® je prva popolnoma slovenska naravna učinkovina. Vsebuje polifenole, ki zmanjšajo vnetja, ohranjajo zdravje in ugodno vplivajo na srce in ožilje ter številna kronična in druga obolenja povezana s staranjem. Strokovnjaki so dokazali, da polifenoli upočasnijo procese staranje.

Najmočnejša antioksidativna zaščita

Abigenol® skupaj s skrbno izbranimi vitamini in minerali občutno zmanjša količino uničujočih prostih radikalov v telesu. Imeli boste več energije, manj boste utrujeni in izčrpani ter učinkovito boste zaščitili vaše telo.

Vprašajte strokovnjaka

Brezplačno strokovno svetovanje

080 87 66

Pokličete nas lahko od pon. do pet., od 9. do 16. ure.

Pišite nam

Zdaj je primeren čas.

Objavljeno v kategoriji: Za srce in ožilje, Izčrpanost in šport