Ars Lyra do -25 % Grem v akcijo

ABIGENOL®

PRVA IN EDINA POPOLNOMA SLOVENSKA 

NARAVNA UČINKOVINA


Vsebuje eno največjih koncentracij polifenolov na svetu in je rezultat večletnih raziskav ter dobrega medsebojnega sodelovanja slovenske znanosti in podjetja Ars Pharmae®.

Pridobivamo jo iz skorje bele jelke iz neokrnjenih kočevskih gozdov (Abies alba mill.).

Zaščitna vloga polifenolov

Polifenoli imejo pomembno zaščitno vlogo. Bela jelka se, podobno kot drugi listavci in iglavci, pred vplivi okolja ne more skriti.

O tem pričajo pogoste poškodbe na njeni skorji, ki so podobne odprti rani. Več je teh ran, bolj je jelka občutljiva in dovzetna za infekcije.

Polifenoli v beli jelki s pomočjo izrednih lastnosti odbijajo mikroorganizme in insekte ter varujejo tkiva pred drugimi grožnjami iz okolja.

Zakaj ravno kočevska bela jelka?

Moč jelkinega lubja je znana že od nekdaj. Tako živali kot starodavna ljudstva so izkoriščala njene obrambne lastnosti.

Različna drevesa razvijejo različne polifenole z različnimi lastnostmi in učinki. Listavci (hrast, kostanj) razvijejo velike molekule polifenolov, ki niso primerne za uživanje, bolj za mazila.

Iglavci vsebujejo polifenole z manjšo molekulsko maso. Po količini in moči najbolj izstopa prav bela jelka.

Kako pridobivamo Abigenol

Abigenol pridobivamo iz lubja bele jelke, ki raste globoko v kočevskem gozdu. Lubje predelamo v prah, pri čemer uporabljamo izključno vodo. Prah potem dodamo v izdelke. 

Dvakrat močnejša od francoskega bora

Abigenol® velja za enega najbogatejših virov polifenolov.

Deluje krepilno na celo telo.

Da bi ovrednotili njegovo  moč, smo ga primerjali s francoskim borom. Slednji je poznan po celem svetu in do sedaj veljal za enega najmočnejših in najbogatejših virov polifenolov na svetu. Pridobivajo ga iz lubja francoskega bora.

Raziskave o moči izvlečka lubja slovenske bele jelke so osupnile tudi največje optimiste. Moč Abigenola® je kar dvakrat večja od moči francoskega bora!

Edinstvena sestava

S posebno metodo smo iz lubja bele jelke uspeli ekstrahirati samo polifenole z majhno molekulsko maso.

To je zelo pomembno, saj polifenoli z majhno molekulsko maso enostavno prehajajo v naše telo in se učinkovito absorbirajo v prebavnem traku. Tako pridejo v celice, kjer je njihovo mesto delovanja v telesu. Večji polifenoli tega ne zmorejo.

Poseben postopek pridobivanja Abigenola® smo tudi patentirali.

Do sedaj so znanstveniki v Abigenolu® identificirali kar 13 spojin, ki se uvrščajo med fenolne kisline, flavonoide in lignane. Vse tri skupine delujejo močno pozitivno na človeško telo.

Zakaj kočevska bela jelka?

Vir polifenolov smo iskali v ekološko najmanj okrnjeni naravi. 

V poštev je prišel  Evropi deviški gozd oziroma pragozd. Zato smo se osredotočili prav na to območje. Poleg tega v kočevskih gozdovih ne uporabljajo pesticidov ali herbicidov.

Za pridobivanje Abigenola® uporabljamo samo odpadno lubje belih jelk, ki so del redne sečnje za ohranjanje zdravja gozdov. Tako zaradi učinkovine Abigenol® ne posekamo nobenega dodatnega drevesa.

Prehranska dopolnila z Abigenolom®

Zanimivosti o beli jelki

Lubje bele jelke za živali

Opazovanje divjadi razkrije, kako učinkovite so naravne snovi v lubju.

Slovenski gozdarji radi pripovedujejo, kako srnjad vsako zimo ogloda lubje bele jelke. Na ta način ohranja svoje zdravje. Zlasti pozimi.

Belo jelko radi glodajo tudi psi. 

Jelkino pivo proti skorbutu

Domorodci vzhodne Kanade so z žvečenjem lubja jelke preprečevali skorbut .

Zgodnji priseljenci Kanade so z mešanjem jelkinega lubja z melaso in kvasom varili okusno pivo.

Jelkino pivo jim je še posebej koristilo pozimi, ko so potrebovali več antioksidantov.

Jelka za med

Bela jelka je pomembna tudi za čebelarje, saj je vir hojevega medu.

Hoja je drug izraz za jelko.

Čebele nabirajo mano ali medeno roso. To je delno predelan drevesni sok jelke. Kadar jelka dobro medi, lahko en panj nabere do 10 kg hojevega medu na dan.