Politika zasebnosti

V podjetju Ars Pharmae, d. o. o., se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Zato z osebnimi podatki svojih strank ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev podjetja in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko.

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

S tem spletnim mestom upravljamo podjetje Ars Pharmae, d. o. o., Litostrojska cesta 46a, 1000 Ljubljana, 01/420 57 30, info@arspharmae.com.

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov opisuje, kako zbiramo, opravljamo, prenašamo in razkrivamo z vami povezane podatke (vaše ''osebne podatke''). Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakoni o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov, ki veljajo v Sloveniji in Evropskem gospodarskem prostoru.

Katere osebne podatke obdelujemo

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani Ars Pharmae se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje IP številka, ki identificira posamezen računalnik ali drugo napravo na spletu. Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo podatki, kot je IP številka, verzija brskalnika (denimo Chrome), čas obiska in podobno.

Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij ter preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo prenesenih osebnih podatkov, ter povezanih storitev.

Naročanje na e-novice

Pri naročanju na e-novice Ars Pharmae poleg IP naslova obdeluje

  • ime,
  • priimek,
  • e-naslov.

Naročanje vzorca izdelka

Pri naročanju vzorcev izdelkov Ars Pharmae poleg IP naslova obdeluje

  • ime,
  • priimek,
  • e-naslov,
  • hišni naslov.

Vprašajte strokovnjaka

Pri naročanju vzorcev izdelkov Ars Pharmae poleg IP naslova obdeluje

  • ime,
  • priimek,
  • e-naslov,
  • telefon.

Spletna analitika

Ob obisku spletne strani arspharmae.com se na napravo obiskovalca naloži analitični piškotek Google analytics ponudnika Google. Namen je spremljanje obiskanosti spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje.

Ars Pharmae obdeluje tudi

  • Podatke o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
  • Podatke, ki jih potrebujemo za dostavo naročenega ali kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, telefonska številka, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Osebne podatke obdelujemo za različne namene

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja in povpraševanja;
    ko na naši spletni strani naročite izdelek, zberemo vaše podatke, ki so potrebni za izvršitev vašega naročila;
  • oglasnega obveščanja (pošiljanje e-pošte);
  • oglasno obveščanje na podlagi vam prilagojenih ponudb in sporočil, za oblikovanje in razvrščanje v uporabniške skupine, od katerih lahko vsaka prejema oglasno obveščanje z drugačno vsebino. Pri oblikovanju skupin spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje e-poštnih sporočil) ter pogostnost preteklih nakupov;
  • za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti: izpolnjevanje davčnih, računovodskih in drugih pravnih obveznosti, uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za izvedbo naročila, ki ste ga pri nas oddali ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za določen namen, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju skupin);
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (primer bi lahko bil: ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za obdelavo vašega naročila pri nas, hranimo še 5 let od izpolnitve naročila.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke s zbesedilo, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Prek piškotkov Ars Pharmae, d. o. o., tudi ob obisku spletnih strani zbira osebne podatke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. 

Ars Pharmae, d. o. o., uporablja naslednje piškotke:

Obvezni piškotki: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Ars Pharmae, d. o. o., ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo preko klikanja na enostavne povezave.

Analitični piškotki: z njimi Ars Pharmae, d. o. o., analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškotek s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih. Točen seznam piškotkov se nahaja na povezavi.

Marketinški piškotki: so piškotki partnerskih storitev in piškotki za družbena omrežja. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Več glede uporabe piškotkov si lahko preberete na povezavi.

Piškotki družbenih omrežij: Piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Ars Pharmae, d. o. o., lahko zaradi zagotavljanja storitve omogočanja pravilnega delovanja in uporabe vseh funkcionalnosti v mobilnih in spletnih aplikacijah obdeluje lokacijske podatke uporabnika: GPS-koordinate (zemljepisna dolžina, zemljepisna širina), IP nastavitve (lokacija brskalnika ali aplikacije uporabnika), pridobljene z mobilno napravo uporabnika. Ars Pharmae, d. o. o., obdeluje lokacijske podatke v takšni obliki, da se ne dajo povezati z določeno ali določljivo osebo, ali pa na podlagi predhodnega soglasja uporabnika.

Ars Pharmae, d. o. o. ob zaprosilu za soglasje uporabnike seznani o možnosti zavrnitve soglasja, o vrsti podatkov, ki bodo obdelani, o namenu in trajanju takšne obdelave in o možnosti posredovanja teh lokacijskih podatkov tretji osebi, zaradi izvedbe storitve z dodano vrednostjo.

Uporabnik lahko ureja svoje soglasje/preklic soglasja glede uporabe podatkov o lokaciji ob vsaki priključitvi na omrežje ali za vsak prenos komunikacije, bodisi v aplikaciji sami ali v nastavitvah »lokacijskih storitev« mobilne naprave. To sicer lahko onemogoči delovanje funkcionalnosti, ki uporabljajo take podatke, še vedno pa so na voljo druge možnosti aplikacije, ki niso povezane s podatki o lokaciji.

Piškotki so majhne datoteke s zbesedilo, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Ars Pharmae se pri rabi drži politike piškotkov.

Prostovoljnost posredovanja podatkov

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno.

Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, vam ne more vaših naročenih izdelkov dostaviti in izdati računa.

Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje pomeni nezmožnost dostave naročenih izdelkov in izdaje računa, vam bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Ars Pharmae, d. o. o., Litostrojska cesta 46a, 1000 Ljubljana) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • naš računovodski servis;
  • vzdrževalci IT sistemov;
  • ponudnik plačilnega sistema PayPal;
  • ponudniki storitev trženja;
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kaj to pomeni

Glede svojih osebnih podatkov imate pravico, da od nas kadarkoli zahtevate:

    • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
    • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem skupin ter razloge zanj kot tudi pomen in kaj taka obdelava pomeni za vas;
    • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki);
    • popravek netočnih osebnih podatkov;
    • omejitev obdelave, kadar:
      • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
      • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
      • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
    • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
    • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
    • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega oglaševanja, vključno z oblikovanjem skupin.

Uveljavljanje vaših pravic

Svoja vprašanja, pomisleke in zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki lahko naslovite na info@arspharmae.com ali Ars Pharmae, d. o. o., Litostrojska cesta 46a, 1000 Ljubljana.

S pisno zahtevo, poslano na enega od zgornjih naslovov, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave, izbris osebnih podatkov ali lahko ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Prav tako lahko posameznik dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na enega od zgornjih naslovov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Zadnja sprememba pravilnika: 7. 2. 2019