Kardio3Aktiv®

ŠČITI SRCE IN OŽILJE PRI POVIŠANEM TLAKU.​

Kombinacija ključnih bioaktivnih sestavin za srce in ožilje v samo eni kapsuli. Učinkovito, naravno in kakovostno.

Pakiranje: 30 kapsul
Priporočen dnevni odmerek: 1–2 kapsuli
Zadošča za: 15–30 dni
Cena: 17,95 €
Na zalogi
+
-
Dodaj na seznam želja
Kardio3Aktiv®
Cena: 17,95 €
 • 40 € = Brezplačna dostava

 • 100 % varen nakup

 • 15-dnevno vračilo denarja

Opis

Kako vam pomaga Kardio3Aktiv®

Kardio3Aktiv z edinstveno kombinacijo aktivnih učinkovin omega-3, Q 10, Abigenol, vitamina K2 in trojčka za uravnan homocistein:

 • omogoči srcu in ožilju vsa ključna hranila pomembna za njuno delovanje,1, 2, 4, 5, 6, 8
 • poskrbi za moč ter energijo srca in ožilja, 3, 7
 • prispeva k normalnemu strjevanju krvi 4
 • usmerja kalcij v kosti in ne v ožilje 9

Omega-3 (EPK in DHK) ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka. 8,

1 Vitamin B1 (Tiamin) ima vlogo pri delovanju srca. 2 Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil. 3 Vitamin B6 (B12) prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. 4 Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi. 5 Vitamin B6 (B12) prispeva k presnovi homocisteina. 6 DHK in EPK imata vlogo pri delovanju srca (250mg DHK in EPK). 7 Vitamini C, B6, B12 in tiamin prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. 8 EPK in DHK imata vlogo tudi pri vzdrževanju in pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka (z dnevnim vnosom 3 g EPK in DHK). 9 Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti. 10 Vitamin B6 (B12) ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. 

Škatlica Kardio3Aktiva skupaj s slušalkami čevlji in utežmi Škatlica Kardio3Aktiva skupaj s slušalkami čevlji in utežmi

Prednosti izdelka

 • Vsa ključna hranila za srce in ožilje v 1 kapsuli.
 • Optimalna koncentracija omega-3, Q10, Abigenola, vitaminov K2 in D3 za redno, vsakodnevno jemanje.
 • Omega-3 najvišje kakovosti.
 • Lahko se jemlje v kombinaciji z vsemi predpisanimi zdravili za srce in ožilje.
 • Brez spahovanja ali neprijetnega okusa po ribah.
 • Majhne, anatomsko oblikovanje kapsule za enostavno jemanje.
 • Premium kakovost. Vsaka serija ima analizni certifikat. Preverjeno v neodvisnem laboratoriju.

Kako deluje 

Omega-3 maščobne kisline 

Omega-3 maščobne kisline so vrsta večkrat nenasičenih maščobnih kislin.

So tako imenovane esencialne maščobne kisline, kar pomeni, da jih naše telo ne more tvoriti samo, ampak jih moramo nujno pridobiti s hrano.

Za telo so izredno pomembne, saj so sestavni del vseh celic (membran).

Kakšne koristi imajo omega-3 maščobne kisline pri srčno-žilnih težavah? Najbolj pomembni sta maščobni kislini EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina). 

EPK in DHK imata vlogo pri:

 • delovanju srca,  
 • vzdrževanju normalnega krvnega tlaka8.
Moški in ženska skupaj tečeta Moški in ženska skupaj tečeta
Infografika hranil za boljše delovanje srca Infografika hranil za boljše delovanje srca

1 Vitamin B1 (Tiamin) ima vlogo pri delovanju srca. 2 Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil. 3 Vitamin B6 (B12) prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. 4 Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi. 5 Vitamin B6 (B12) prispeva k presnovi homocisteina. 6 DHK in EPK imata vlogo pri delovanju srca (250mg DHK in EPK). 7 Vitamini C, B6, B12 in tiamin prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. 8 EPK in DHK imata vlogo tudi pri vzdrževanju in pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka (z dnevnim vnosom 3 g EPK in DHK). 9 Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti. 10 Vitamin B6 (B12) ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk. 

Abigenol®

Abigenol je slovenska naravna učinkovina, ki jo pridobivamo iz skorje bele jelke iz kočevskih gozdov. Abigenol® je izjemno bogat s polifenoli. To so učinkovine, ki so zelo pomembne za naše telo. V dolgotrajnih raziskavah se je izkazalo, da je redno uživanje večje količine polifenolov koristno za zdravje.

Koencim Q10

Koncim Q10 je prisoten v vsaki celici našega telesa. Še posebej veliko ga je v celicah, ki sestavljajo srce. Koencim Q10 ima pomembno vlogo, ki omogoča celicam, da presnovijo hrano v celično energijo. Vaše telo nekaj koencima Q10 tvori samo, ostalo morate vnesti s hrano. Že po 25. letu starosti začne vaša lastna "notranja" proizvodnja koencima Q10 upadati. Na nizke vrednosti koencima Q10 v vašem telesu poleg staranja še posebej vplivajo: uživanje hrane z nizko vsebnostjo maščob, prekomerno uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila, kot so zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini). Zato je smiselno dopolnjevanje prehrane s koencimom Q10.

Vitamina K2 in D3

Zakaj je vitamin K2 pomemben za srce in ožilje? Ustrezen vnos vitamina K2 pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem. izkazalo se je, da imajo zdrave arterije do 100-krat več vitamina K2 kot nezdrave. Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi. Kombinacija vitamina K2 in vitamina D3 pripomore k ustreznemu nalaganja kalcija v smeri kosti in ne drugam (npr. na ožilje). V Kardio3Aktiv® je vitamin D v svoji naravni D3 obliki in je s tem telesu dobro dostopen. Prav tako je vitamin K v obliki K2 (VitaMK7®) v 100 % naravni obliki in je njegova absorpcija v telo zelo velika.

Tiamin, vitamin B1

Ima vlogo pri delovanju srca. Zato je tudi nepogrešljiv del Kardio3Aktiv®.

Vitamin B6, B12 in folna kislina – trojček za homocistein

Vitamini B6, B12 in folna kislina so nujno potrebni, saj prispevajo k presnovi homocisteina. Uravnan homocistein je pomemben za delovanje srca in ožilja. V Kardio3Aktiv® je vključena aktivna oblika folne kisline (Quatrefolic®). To je naravna oblika tega vitamina, ki se v celoti absorbira in takoj uporabi v telesu.

Uporaba

Kdaj in kako jemati:

1–2 anatomsko oblikovani kapsuli na dan med jedjo ali po jedi z nekaj tekočine. Priporočamo dolgotrajno jemanje.

Shranjevanje:

Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi pod 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava

 • Omega-3 maščobne kisline najvišje kakovosti in čistosti. Z dobrim razmerjem EPK in DHK za srčno-žilne potrebe.
 • Abigenol (Abies alba Mill.), izvleček iz lubja kočevske bele jelke z visoko vsebnostjo polifenolov.
 • Koencim Q10.
 • Vitamina K2 (VitaMK7®) in D3.
 • Trojček za homocistein; aktivna folna kislina (Quatrefilic®), vitamina B6 in B12.
 • Vitamina D3 in C.

Premium kakovost. Vsaka serija ima analizni certifikat. Preverjeno v neodvisnem laboratoriju. ​ Kardio3Aktiv ima inovativno formulo in je plod znanja strokovnjakov.

 

Bioaktivne sestavine1 kapsulaPDV*2 kapsuliPDV*
Ribje olje357 mg/714 mg/
Omega-3 maščobne kisline303 mg/606 mg/
EPK250 mg/500 mg/
DHK35,7 mg/71,4 mg/
Abigenol® naravni polifenoli62,5 mg/125 mg/
Koencim Q1030 mg/60 mg/
Vitamin C20 mg25 %40 mg50 %
Vitamin B10,75mg68 %1,5 mg136 %
Vitamin B61 mg71 %2 mg/
Folna kislina (Quatrefolic)200 μg100400 μg200
Vitamin B123 μg1206 μg240
Vitamin D310 μg20020 μg400
Vitamin E10 mg8320 mg167
Vitamin K220 μg2740 μg53

 

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine:

koncentrirano ribje olje (70 % EPA, 10 % DHA, ribja želatina (želirno sredstvo), Abigenol® izvleček iz skorje bele jelke (Abies alba Mill.), glicerol (sredstvo za ohranjanje vlage), rumeni čebelji vosek (sredstvo za glaziranje), sončnični lecitin (emulgator), koencim Q10, trigliceridi (kaprilna, kapronska, miristinska, stearinska), D-alfa-tokoferol (vitamin E), menakinon (vitamin K2-VitaMK7®), železov oksid (barvilo), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), tiamin mononitrat (vitamin B1), holekalciferol (vitamin D3), (6s)-5-metiltetrahidrofolni glukozaminat (folna kislina-Quatrefolic®), cianokobalamin (vitamin B12).

TOTOX:

TOTOX vrednost: 6

Certifikati:

 • IFOS
 • FOS Friend of The Sea
 • MSC (Marine Stewardship Counsel)
 • IFFO Responsible Supply Chain   

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Najlažja in najhitrejša pot

do strokovne rešitve za vaše težave. 

Irena Lukančič - svetovalka. Magistrica farmacevtskih znanosti Irena Lukančič - svetovalka. Magistrica farmacevtskih znanosti

Mnenja

Pogosta vprašanja

Če nimate uvedene nobene terapije za srčno-žilne težave, vam svetujemo 1 kapsulo na dan. 

Če imate že uvedeno terapijo, vam svetujemo dve kapsuli Kardio3Aktiva® na dan. 

Jemljete jih po jedi, v dveh ločenih odmerkih. Eno kapsulo po zajtrku in eno po kosilu ali večerji.

Da, lahko. Ob vseh tipih zdravil za zniževanje pritiska. Tudi dolgotrajno.

V Kardio3Aktivu® se nahajajo ključne sestavine v pravilnem razmerju. Ob rednem jemanju boste zaužili dovolj vseh ključnih sestavin. 

Kardio3Aktiv®️ se lahko jemlje ob zdravilih proti strjevanju krvi. Svetuje se le, da se Kardio3Aktiv®️ začne jemati vsaj 14 dni, preden greste na kontrolo v antikoagulantno ambulanto. Tam tudi povejte, da redno jemljete izdelek za zaščito srca in ožilja, ki vsebuje vitamin K2. Nato je potrebno Kardio3Aktiv®️ jemati redno in vsak dan enak odmerek. Ljudem, ki imajo težave s strjevanjem krvi , se priporoča jemanje 2 kapsul Kardio3Aktiv®️ dnevno. Če želite odmerek Kardio3Aktiv®️ spremeniti ali celo prenehati jemanjem Kardio3Aktiv®️, morate to storiti spet 14 dni pred kontrolo in v antikoagulantni ambulanti to povedati.