Splošni pogoji poslovanja

1. Podatki o dostavi

Naročene izdelke vam bomo poslali v roku 1 do 3 delovnih dni po naročilu na naveden naslov.

Poštnina za dostavo po Sloveniji je BREZPLAČNA za nakupe nad 40,00 EUR. 

Za nakupe nižje od 40,00 EUR vam zaračunamo 3,00 EUR za stroške poštnine.

Dostavo izdelkov vršimo preko Pošte Slovenija, na naslov, katerega navedete za dostavo. Prav tako navedite mobilno številko, na kateri ste dosegljivi, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami za predviden čas dostave.

V primeru neuspešnega poskusa dostave, dobite obvestilo o prispeli pošiljki. Z obvestilom lahko dvignete prispelo pošiljko na vaši pošti.

Paketomati

Po vaši želji se paket lahko dostavi v Paketomat. 

 

Primer naslavljanja na Paketomat:
Janez Novak
PS Paketomat
Mariborska 21
3000 Celje

Osebni prevzem: Med 8. in 18. uro na recepciji podjetja SALUS.

Dostava je mogoča tudi izven Slovenije in se obračuna glede na težo in na kraj dostave.

2. Nakup

Postopek nakupa

Naročilo izdelka/izdelkov

 • Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »V košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.
 • Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb »odstrani«.
 • Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na »Nadaljujte z nakupi«.
 • Ko kupec izbere vse želene izdelke, klikne na gumb “Na blagajno”, kjer izpolni vsa potrebna okenca s podatki, ki jih potrebujemo za izvršitev nakupa in dostave.
 • Nato izbere način plačila:
  • Po povzetju - naročene izdelke vam v roku 1-3 delovnih dni pošljemo preko kurirja na naslov, ki ste ga navedli v naročilu.
  • Po predračunu – Ko bo kupnina vidna na našem računu, vam v roku 1-3 dni pošljemo paket na navaden naslov.
  • PayPal
  • Mastercard
  • VISA

Ko kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ''Oddaj naročilo'', sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.

Naročilo v obdelavi

 • Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi.
 • Za kakršnekoli spremembe ali vprašanja v zvezi z naročilom smo vam na voljo na telefonski številki 080 87 66 ali na [email protected] vsak delovnik med 9. in 15.00 uro.

3. Plačilo

Po povzetju - naročene izdelke vam v roku 1-3 delovnih dni pošljemo preko kurirja na naslov, ki ste ga navedli v naročilu. Točno kupnino poravnate ob prevzemu pošiljke z gotovino ali s kreditno/debetno kartico.

Po predračunu – če želite kupnino plačati po predračunu, to izberite ob naročilu, ali nam [email protected] in poslali vam bomo predračun. Ko bo kupnina vidna na našem računu vam v roku 1-3 dni pošljemo paket na navaden naslov.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:
Ars Pharmae®, d.o.o.
Litostrojska cesta 46a
1000 Ljubljana

IBAN: SI56 3400 0100 8361 633, odprt pri Banka Sparkasse d.d.

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 1234). V polju koda namena lahko izberete OTHR.

Preko PayPal-a.

Poštnina za dostavo po Sloveniji je BREZPLAČNA za nakupe nad 40 EUR.

4. Vračilo in reklamacija blaga

Vsa sprejeta in ne preklicana naročila (naročilo lahko prekličete preko elektronske pošte [email protected] v roku ene ure od oddaje naročila) se obravnavajo kot ne preklicana in jih bo podjetje Ars Pharmae® poslalo na naročnikov naslov naveden v spletni trgovini.

Kupec lahko v petnajstih (15) dneh po prejemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je dolžan poravnati stroške, ki nastanejo pri vračanju blaga (stroški poštnine). V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Ars Pharmae®, d.o.o., Litostrojska cesta 46a, Ljubljana ali e-naslov [email protected].

Kupec je dolžan poskrbeti, da blago, ki ga vrača, pošlje v primerni zaščitni embalaži (predlagamo, da v isti ali podobni škatli, kot ga je dobil). Priložen mora biti originalen račun in transakcijski račun pošiljatelja (številka in enota banke) za morebitno vračilo kupnine. Če vrnjeno blago ustreza pogojem vračila, bo Ars Pharmae® vrnila celotno kupnino najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejema vrnjenega blaga. Če je vračilo blaga posledica napake dobavitelja (npr. poslano napačno blago), se kupcu povrne tudi stroške vračanja blaga (stroške poštnine).

Kupec vse morebitne odstope od naročila sporoči na naslov: [email protected] ali s priporočeno pošto na naslov: Ars Pharmae®, d.o.o., Litostrojska cesta 46a, 1000 Ljubljana, v roku 15 dni od prejema blaga. Rok prične teči po prejemu blaga.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 87 66 ali nam pišite na [email protected].

5. Možnost spremembe naročila ali odstop od naročila

Možnost spremembe naročila ali odstopa od njega je možno v roku ene ure od takrat, ko ste prejeli potrditveno e-pošto, kasneje obstaja možnost, da smo mi naročilo že realizirali in ga poslali na naveden naslov.

Naročilo lahko spremenite ali od njega odstopite, tako da pošljete elektronsko sporočilo na naslov [email protected] z navedbo številke naročila in želenimi spremembami.

6. Bistvene lastnosti blaga

Cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave, veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila na spletni strani https://www.arspharmae.com. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve naročila.

V primeru spremembe roka dobave, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

O vseh podatkih vašega spletnega naročila, boste po dokončni potrditvi naročila, obveščeni na vaš e-naslov, ki ste ga navedli pri vnosu vaših podatkov.

Če obvestila ne prejmete, je prišlo do napake ali pa obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takem primeru nas kontaktirajte:

 • pišete na e-naslov: [email protected]
 • pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 87 66

Izdelke lahko naročite tudi na brezplačni telefonski številki 080 87 66 med delavniki od 9. do 15. ure.

Naročila, oddana po 14. uri, bomo obdelali naslednji delovni dan, zato rok dostave začne veljati z naslednjim dnem.

Popusti akcij, ugodnosti, promocijske kode ipd. se med seboj ne seštevajo.

7. Akcije in popusti

 1. Izdelka, za katerega ste prejeli 33 % popust Ugodnosti zaupanja ni mogoče ponovno uveljavljati za pridobitev popusta Ugodnosti zaupanja.
 2. Izdelek ima zato prečrtan emblem ugodnosti zaupanja.
 3. Popusti se med seboj ne seštevajo.
 4. Trije kupončki prinašajo popust za en izbran izdelek. Za aktualne pakete, ki vsebujejo več izdelkov in so že označene s popustom, ni mogoče uveljavljati 33 % popusta.

8. Varovanje podatkov

Vsa evidenca naročil, račun kot sklenjena pogodba se nahaja na sedežu podjetja Ars Pharmae®, d.o.o., Litostrojska cesta 46a, Ljubljana.

Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta https://www.arspharmae.com bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja. Vaši osebni podatki, ki jih trajno vnesete v bazo podatkov ob registraciji, ne bodo posredovani tretjim osebam.

9. Obveza odgovornosti

Ars Pharmae® se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, razpoložljivost na trgu, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Ars Pharmae® kupca obvestil o spremembah kakor hitro bo to mogoče in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se Ars Pharmae® trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

10. Pritožbe in spori

Ars Pharmae®, d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec, v primeru težav, poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ars Pharmae® bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ars Pharmae se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

11. Obdelava osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih vnesete na relevantne obrazce na spletni strani.

Z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglašate, da lahko ponudnik pridobljene osebne podatke uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik (obveščanje prek telefona in SMS-ov, tiskanih medijev, nenaslovljene in naslovljene direktne pošte, elektronske pošte, itd.), ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo. Na ta način bomo poskrbeli, da boste o naših aktualnih ponudbah ves čas primerno obveščeni, hkrati pa boste obveščeni zgolj o ponudbah izdelkov, ki najbolj ustrezajo vašim željam.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov (dano bodisi preko spleta bodisi preko drugega prodajnega kanala) lahko kadarkoli brezplačno prekličete s klicem na telefonsko številko 080 87 66 ali elektronske pošte [email protected].

Obenem lahko preklic soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte uredite:

 • s posredovanjem povratne elektronske pošte – kot odgovor na konkretno elektronsko sporočilo, ki ga ob vsakokratni izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika, in/ali;
 • z izpolnitvijo spletnega obrazca, povezava do katerega je navedena v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga ob izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika.

O možnosti preklica soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte boste vsakem elektronskem sporočilu ustrezno obveščeni.

Ponudnik bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov ter vas o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Pri tem ne trpi te nobenih stroškov. Ponudnik vam vsem zagotavlja tudi vse ostale pravice skladno z veljavno zakonodajo, ki je opredeljena v nadaljevanju.

Ponudnik bo kot upravljavec vse pridobljene osebne podatke obdeloval in varoval v skladu z vsakokrat veljavno relevantno zakonodajo, trenutno veljavnima:

 • Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) in
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14, 54/14 in 81/15),

ter v skladu z morebitnimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi relevantne zakonodaje.

Hkrati se zavezuje, da pridobljenih osebnih podatkov ponudnik ne bo posredoval tretjim osebam, razen pogodbenim obdelovalcem, s katerimi bo predhodno sklenil pisno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov.

Varovanje osebnih podatkov

Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom. Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite našo spletno stran oziroma, ko na spletni strani izvedete druge aktivnosti (registracija in/ali nakup izdelka). Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem. Ponudnik za varstvo poskrbi z različnimi ukrepi in informacijski mehanizmi, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani in varnost prenosa podatkov na njej.

Obveščanje - CartFox

Upravljavec uporablja storitev Klaviyo za pošiljanje elektronskih sporočil in CartFox za pošiljanje drugih sporočil posameznikom (SMS). Informacije o storitvi CartFox so na voljo tukaj: https://cartfox.io/en/privacy-policy/. Politika zasebnosti storitve CartFox in informacije o ponudniku storitve CartFox so na voljo tukaj: https://cartfox.io/en/privacy-policy/. Upravljavec upravlja osebne podatke skupaj s ponudnikom storitve CartFox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve CartFox, vključujejo:

 • e-poštni naslov;
 • telefonsko številko;
 • informacije o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-poštni naslov in/ali telefonska številka;
 • informacije o pošiljanju sporočil:
 • vrsto sporočila (SMS, aplikacija za neposredno sporočanje (vrsta aplikacije), e-pošta);
 • datum pošiljanja;
 • čas pošiljanja;
 • vsebino poslanega sporočila (npr. obvestila v zvezi z nakupom, zapuščena košarica, obvestilo o popustih itd.);
 • podatek o nedostavljenem sporočilu (datum in čas prejema obvestila o nedostavljenosti);
 • podatke o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni košarici, nakup znižanega artikla ipd.).
 • Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se samodejno posredujejo skupnemu upravljavcu.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve CartFox je:

 • a) Privolitev, ki služi za obdelavo osebnih podatkov tistih posameznikov, ki so podali privolitev za prejemanje elektronskih ali SMS sporočil oz. so se strinjali s pogoji poslovanja in obveščanjem spletne trgovine o novicah, akcijah in novostih.
 • b) Zakoniti interes, na podlagi katerega upravljavec obdeluje osebne podatke samo ob spodaj navedenih predpogojih:
  • posameznik je dodal vsaj en artikel v košarico znotraj spletne trgovine;
  • posameznik je posredoval  svoje komunikacijske podatke (e-poštni naslov in/ali telefonsko številko);
  • sporočilo vsebuje besedilo v zvezi z (morebitnim) nakupom posameznika. 

Namen obdelave osebnih podatkov po zakonitem interesu je obveščanje posameznika o njegovem (nameravanem) nakupu, saj sporočila, vsebujejo naslednje podatke:

 • potrditev naročila;
 • aktualne informacije o dostavi;
 • račun po opravljenem nakupu;
 • opomnik o zapuščeni košarici (kot pomoč pri zaključku nepopolnega ali nepotrjenega naročila).

Primarni namen teh sporočil je transakcijsko komuniciranje. Sporočila so namenjena obveščanju posameznika o poslovnem odnosu z upravljavcem ali naročnikom (npr. obvestila v zvezi z nakupom).

Prejemnik se lahko odjavi od prejemanja sporočil storitve CartFox z uporabo možnosti odjave v posameznem sporočilu, ki ga posamezniku pošlje storitev CartFox.

Če se želite odjaviti od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, se lahko obrnete na skupnega upravljavca na [email protected].

Osebni podatki, zbrani v okviru storitve CartFox, se ne razkrivajo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, tj. ponudniku storitve CartFox) in upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru storitve CartFox dostopa le do poročil, ki vsebujejo združene in s tem anonimizirane podatke (npr. število poslanih sporočil, število nakupov preko poslanih sporočil itd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve CartFox, se ne posredujejo v tretje države ali mednarodnim organizacijam, kar pomeni, da se ne posredujejo ali iznašajo izven ozemlja držav članic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru storitve CartFox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah posameznikov v zvezi z njihovimi osebnimi podatki so na voljo v Politiki zasebnosti in varstva osebnih podatkov CARTFOX. Za več informacij nas kontaktirajte na [email protected].

12. Osebna izkaznica

ARS PHARMAE®, razvoj naravnih farmacevtskih izdelkov, d.o.o.
Identifikacijska številka za DDV: SI93955073
Matična številka: 2307090000
Naslov: Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 420 57 30
E-naslov: [email protected]

Zadnja dopolnitev splošnih pogojev: 13.5.2022