Bactoblis®

Bactoblis® tablete za lizanje vsebujejo edinstveno bakterijsko kulturo za uravnavanje mikroflore grla, ust in ušes otrok ter odraslih.

Pakiranje: 30 orodisperzibilnih tablet
Priporočen dnevni odmerek: 1–2 tableti
Zadošča za: 15–30 dni
Cena: 19,98 €
Na zalogi
+
-
Dodaj na seznam želja
Bactoblis®
Cena: 19,98 €
 • 40 € = Brezplačna dostava

 • 100 % varen nakup

 • 15-dnevno vračilo denarja

Opis

Kako vam pomaga Bactoblis®

 • Uravnava mikrofloro celotne ustne votline – žrela, ust in ušes.
 • Krepi odpornost vaše mikroflore.*
 • S tem okrepi njene sposobnosti obrambe pred vsiljivci.
Škatlica Bactoblis skupaj s 3 listi različnih dreves in otroško roko s tableto v njej Škatlica Bactoblis skupaj s 3 listi različnih dreves in otroško roko s tableto v njej
Streptococcus salivarius Streptococcus salivarius

Prednosti izdelka

 • Brez alergenov, glutena, laktoze, umetnih sladil, mlečnih beljakovin.
 • V obliki "bonbončka" za lizanje. 
 • Prijetnega okusa. 
 • Primeren za alergike. 
 • Primeren za otroke od 3. leta starosti, mladostnike in odrasle. 
 • Uravnava mikroflora žrela, ust in ušes je močan ščit pred vsiljivci. 
 • Vsebuje koristne bakterije Streptococcus salivarius K12, ki dobro poseli mikrofloro žrela, ust in ušes, in vitamin D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema.

Kako deluje Bactoblis®?

 • Bakterijska kultura Streptococcus salivarius K12 uravnava mikrofloro žrela, ust in ušes; vitamin D3 podpira delovanje imunskega sistema.
 • Vzdržuje ravnovesje med koristnimi (dobrimi) bakterijami in slabimi (nekoristnimi) bakterijami.
 • Fruktoza v Bactoblisu je hrana, ki bakterijam Sterptococcus salivarius K12 olajša razmnoževanje.
 • Bakterije Sterptococcus salivarius K12 delujejo proti povzročiteljem kariesa. 

*Vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema.

Uporaba

Kdaj in kako jemati:

Jemljite 1 tableto na dan pred spanjem.

 1. Jemanje Bactoblisa® se svetuje zvečer po umivanju zob in pred spanjem.
 2. Tableto Bactoblis® počasi poližite in raztopite v ustih.
 3. Tablete ne grizite ali pogoltnite, ampak poližite, da se koristna bakterija Streptococcus salivarius K12 naseli v mikroflori žrela, ust in ušes.
 4. Po jemanju ne jejte ali pijte.

Tablete so primerne za dolgotrajno jemanje, priporoča se vsaj 3-mesečno neprekinjeno jemanje.

Svetujemo, da z Bactoblisem® pričnete takoj ob uvedbi antibiotika. Jemljete ga lahko sočasno z antibiotikom. Pomembno pa je, da po zaužitju Bactoblisa® (potem, ko ga počasi raztopite v ustih) vsaj še 2 uri ne jeste in ne pijete.

Shranjevanje:

Izdelek shranjujte na suhem pri sobni temperaturi pod 25 °C.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine se ne smejo prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava

Bactoblis® vsebuje patentirano bakterijsko kulturo Streptococcus salivarius K12, ki je naravno prisotna v človeškem telesu, v mikroflori žrela, ust in ušes.

Ena tableta za lizanje Bactoblis® vsebuje min. 1x109 bakterijskih kultur Streptococcus salivarius K12. Ta odmerek je najučinkovitejši in je pomoč pri premagovanju težav z neravnovesjem mikroflore žrela, ust in ušes pri otrocih, mladostnikih in odraslih.

 

Bioaktivne sestavinena 1 tableto (PDV*)
Streptococcus salivarius K 12min. 1x109 koristnih bakterij
vitamin D35 µg (100 % PDV*)

*PDV - priporočen dnevni vnos

Brez alergenov, glutena, laktoze, umetnih sladil, mlečnih beljakovin.

Sestavine:

fruktoza (sredstvo za povečanje prostornine), maltodekstrin (sredstvo za povečanje prostornine), Streptococcus salivarius K 12, magnezijeve soli maščobnih kislin (sredstvo proti sprijemanju), silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), aroma jagode, holekalciferol (vitamin D3).

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Najlažja in najhitrejša pot

do strokovne rešitve za vaše težave. 

Irena Lukančič - svetovalka. Magistrica farmacevtskih znanosti Irena Lukančič - svetovalka. Magistrica farmacevtskih znanosti

Mnenja

Pogosta vprašanja

Streptococcus salivarius bakterije so naravno naseljene v ustni votlini človeka. Nekaj ur po rojstvu se v ustni votli začnejo naseljevati dobre bakterije. Tako se začne ustvarjati mikroflora ust, v kateri prevladujejo dobre bakterije iz rodu streptokokov. Največ je prav Streptococcus salivarius.

V ustni votlini se nahaja druga največja mikroflora v našem telesu. Sestavljena je iz mikroflore žrela, ust, nosu in ušes. Mikroflora ust ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja posameznika. Njeno neravnovesje lahko vodi do različnih težav.

Podobno kot mikrofloro črevesja naseljujejo mikrofloro ust različne koristne (dobre) bakterije. Različni dejavniki vplivajo na ravnovesje mikroflore ust. Določeni lahko povzročijo njeno neravnovesje, kar pomeni, da pride do neravnovesja med koristnimi (dobrimi) in nekoristnimi (slabimi) bakterijami. To lahko vodi do vdora različnih vsiljivcev v naše telo.

Samo približno 2 % prebivalstva ima to redko obliko bakterije Streptococcus salivarius K12 naseljeno v svoji ustni votlini v zadostnih količinah. Ta poseben sev bakterije je koristen in zelo učinkovit pri uravnavanju mikroflore žrela, ust in ušes, za vzdrževanje ravnovesja med koristnimi (dobrimi) in slabimi (nekoristnimi) bakterijami.

Bakterijsko kulturo Streptococcus salivarius K12 je odkril profesor Tagg z Oddelka za mikrobiologijo Univerze Otago na Novi Zelandiji. Profesor Tagg je posvetil svoje raziskave preučevanju ustne mikroflore otrok. 

Odločil se je izolirati, preučiti in primerjati mikrofloro ustne votline različnih otrok. Ugotovil je, da je v ustni votlini nekaterih otrok pogosteje naseljena dobrodejna bakterija Streptococcus salivarius.

Mikroflora žrela, ust in ušes otrok z dobro poseljenostjo z bakterijo Streptococcus salivarius je bila v odličnem ravnovesju in stanju. Otroci pa živahni in zdravi.

Številne znanstvene publikacije in klinične študije so pokazale dobre rezultate o dopolnjevanju mikroflore žrela, ust in ušes z bakterijsko kulturo Streptococcus salivarius K12 pri otrocih in odraslih. Prav tako je bila varnost mnogokrat potrjena v večjih obsežnih raziskavah.

V prav vseh raziskavah so otroci zelo radi lizali tablete s Streptococcus salivarius K12 (Bactoblis® Junior), saj so prijetnega okusa.

Vsem otrokom od 3. leta dalje, mladostnikom in odraslim.

V Bactoblisu® se dejansko v manjši količini nahaja tudi fruktoza. 

Strah pred njo je odveč.

 1. Ključna za delovanje Bactoblisa® je koristna bakterija Streptococcus salivarius K12, ki se s fruktozo hrani. Fruktoza pospeši kolonizacijo te bakterije. Zaradi tega fruktoza tudi hitro poide.
 2. Fruktoza je v primerjavi z glukozo in sukrozo najmanj kariogena. Njen vpliv dodatno zmanjšamo, če se tableta liže in ne žveči.
 3. V študijah Bactoblisa® (teh je več kot 20), otroci tudi po 6 mesecih neprekinjenega uživanja Bactoblisa® niso razvili ali poslabšali kariesa. 
 4. Streptococcus salivarius K12 (probiotik v Bactoblisu) izpodrine/deluje proti patogenom, ki povzročajo karies: Streptococcus mutansStreptococcus sobrinusStreptococcus sangius.
 5. Bactoblis je že nekaj časa na trgu tudi v Sloveniji in ni bilo poročanj o pojavu kariesa.