Enostavna vaja za stres

Enostavna vaja za stres je zamišljena tako, da razbije hud tempo življenja, odpihne dopoldanske skrbi ter prepreči, da bi življenje postalo nočna mora. Stresa ne gre jemati zlahka. 

Obstajajo tehtni razlogi zakaj do stresa prihaja, pa tudi načini, kako ga premagovati. Ne pozabite, nekaj, kar se je podiralo tedne, mesece ali celo leta, ne boste odpravili brez čvrste zaveze in čez noč.

Ženska meditira

Kako izvajamo vajo

  1. Sedite se udobno in stisnite dlani skupaj pred seboj.
  2. Podlakti naj enostavno počivata ob vaših straneh. V položaju se morate počutiti udobno in lahkotno. Zaprite oči in se osredotočite na prostor med dlanmi. Nekaj trenutkov opazujte vaše občutke.
  3. Ločite roki za toliko, da lahko med njiju zdrsne list papirja. Ostanite osredotočeni na prostor med dlanmi. Lahko občutite rahlo ščemenje, toploto. To naj traja nekaj trenutkov.
  4. Ne obupajte, če ne občutite ničesar. Zdaj ločite svoji roki, da lahko med njiju zdrsne drug list papirja.
  5. Ostanite osredotočeni na prostor med vašimi dlanmi. Poskusite premikati vaše roke za milimeter narazen in nato ponovno skupaj. Ponovite nekajkrat.
  6. Občutite prostor med dlanmi, kot da bi potiskali skupaj dva magneta z napačnimi polji. Toplota in ščemenje sta pogosta občutka.
  7. Naj se vaš um osredotoči na občutke. Ko se počutite pripravljeni, pritisnite dlani skupaj in nežno odprite oči.

Preberite tudi Kako odpraviti stres.