Vzdrževanje stabilnega krvnega sladkorja je pomembno.

Tudi za ljudi, ki nimajo potrjene sladkorne bolezni.

Za ohranjanje stabilnega sladkorja ni pomembno, kaj dodamo v prehrano, temveč tudi, česa ne jemo. Stalno povišana koncentracija sladkorja v krvi pripomore k tveganju za razvoj številnih bolezni.

Med njimi so bolezni srca in ožilja, težave z vidom, ledvicami in poškodbe živčevja.

Poskušajmo jesti svežo in zdravo hrano, ohranjati normalno telesno težo in se veliko gibati kljub slabim vremenskim razmeram.

Izvleček iz lubja iglavcev

Izvleček iz lubja iglavcev

Vsak sladkorni bolnik si lahko poleg jemanja zdravil tudi sam pomaga ohranjati zdravo raven glukoze v krvi in dobre srčno žilne funkcije. Ob uravnoteženi prehrani in gibanju je pri obvladovanju sladkorja v krvi in srčno žilnih dejavnikov učinkovit Abigenol - izvleček iz skorje kočevske bele jelke.

Abigenol je prva slovenska naravna učinkovina in vsebuje eno največjih koncentracij polifenolnih učinkovin, ki jih lahko najdemo v naravi. Najbolj priznane polifenolne spojine so flavonoidi, ki so močni antioksidanti.

Polifenoli pomagajo uravnavati krvni sladkor

Raziskave so pokazale, da lahko določeni polifenoli (flavonoidi) v Abigenolu zavirajo nekatere prebavne encime in s tem uravnavajo nivo glukoze v krvi.

Sladkorni bolniki se bodo ob redni terapiji in uravnoteženi prehrani počutili boljše, manj bodo utrujeni in manj jim bodo otekale noge.

Polifenoli pomagajo zmanjšati tveganje za bolezni srca in ožilja

Dokazano je, da polifenolne spojine krepijo steno žil, tako arterij kot ven, pripomorejo k uravnavanju krvnega tlaka in lipidov v krvi, uravnavajo oksidativni stres ter zmanjšajo vnetja v telesu. 

Polifenoli zavirajo razvoj številnih kroničnih obolenj.

Številne študije so pokazale, da je dodatno vnašanje nekaterih vitaminov, mineralov in flavonoidov zelo koristno in lahko pomaga preprečiti sladkorno bolezen ali jo olajšuje.

Za sladkorne bolnike je koristno dodajanje antioksidantov, kot so flavonoidi (Abigenol), vitamin C in E, saj upočasnijo nastanek z arteriosklerozo povezanih kroničnih zapletov na velikih žilah.

Vitamini B1, B6 in B12 lahko pomagajo preprečiti nastanek diabetične nevropatije, koristno je tudi dodajanje cinka, kroma in magnezija, ker zmanjšajo odpornost proti inzulinu.